Sandbäckin hylkeidensuojelualueelle järjestetään matkoja, tervetuloa!

Hyljesafarit Sandbäckin hylkeidensuojelualueelle

Uudestakaupungista pääset ulkomeren safarille katsomaan Itämeren kookkaimpia hylkeitä, halleja. Hyljesafari on myös kahden majakan matka: Bongattua tulee sekä Isokari että Sandbäck.

Kaukana avomerellä, Sandbäckin luodolla, voi nähdä kerralla jopa satoja halleja eli harmaahylkeitä. Ne köllöttelevät luodollaan kylki kyljessä, ja vaikka osa hylkeistä molskahtaa veteen veneen lähestyessä, moni jää jatkamaan loikoilua. Vedessä vikkelät tulevat puolestaan lähemmäs venettä katsomaan mitä on tekeillä. Tilannetta, kun kymmenet hylkeet ympäröivät veneen, on vaikea sanoin kuvailla. Hyvällä tuurilla päästään kuulemaan hylkeiden lauluakin.

Hylkeet luottavat kallioluotoonsa ihan kuin ne tietäisivät olevansa turvassa. Sandbäck onkin hylkeidensuojelualuetta (Finlex), jolla on ympärivuotinen liikkumiskielto. Metsähallituksen myöntämällä erikoisluvalla järjestämme hyljematkoja alueelle.

Sandbäck

Kevään 2017 hyljesafarit Uudestakaupungista

7.5. sunnuntai (täynnä)

10.5. keskiviikko

11.5. torstai

13.5. lauantai (täynnä)

4.6. sunnuntai

10.6. lauantai

Hyljesafarille lähdetään klo 9.00 Uudestakaupungista (Saaristolaivojen laituri), mistä suunnataan suoraan Sandbäckille. Hylkeiden katselun jälkeen ajetaan Isoonkariin, minne on katettu tuhti lounas. Lounaan jälkeen on mahdollista kiivetä ylös majakkaan (oppaan kanssa, sis. matkan hintaan) ja/tai tutustua saareen omatoimisesti. Paluumatkalle Isonkarin satamasta lähdetään niin, että Uuteenkaupunkiin saavutaan viideksi.

 

Hyljesafarin hinta, peruutus- ja maksuehdot:

Hinnat: aikuiset 95,- / lapset (4-12 v) 65,- / alle nelivuotiaat maksutta

Hinta sisältää merimatkat, vierailun Sandbäckin hylkeidensuojelualueella, lounaan Isossakarissa (kylmäsavukirjolohikiusaus ja Isokarinlimppu, kahvi/tee/limu/mehu) ja opastetun tutustumisen Isonkarin majakkaan. Safari maksetaan matkapäivänä paikan päällä laivassa.

Safarin voi perua veloituksetta vielä 7 vrk ennen safaripäivää. Peruutuksen voi tehdä puhelimitse tai sähköpostitse. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista laskutamme 50 % safarin hinnasta. Peruuttamatta jätetyistä varauksista (ns. no show -tilanne) laskutamme hyljesafarin täyden hinnan.

 

Huomioitavaa

Sandbäck sijaitsee kaukana avomerellä, joten matkoihin liittyy aina säävaraus. Kovalla tuulella, kovassa aallokossa todennäköisyys nähdä hylkeitä on myös niin pieni, ettei matkaan kannata edes lähteä. Safarin tuuliraja on noin 8 m/s.

Safarin toteutuminen varmistetaan tekstiviestillä safaria edeltävänä päivänä klo 12.45 Merisään jälkeen. 

Ylivoimaisen sään sattuessa hyljesafaria ei veloiteta eikä safarin peruuntumisesta makseta korvauksia.

 

Varaukset ja tiedustelut

info@isokari.fi tai p. 040 1866 350

Paikkavaraukset helposti myös verkkosivujemme kautta.

 

Omalla porukalla

Kokoa oma porukka, ja me räätälöimme teille oman hyljesafarin. Yksityiseen hyljesafariin voidaan yhdistää esim. kokouspaketti ruokailuineen, tai illanvietto saunoineen ja yöpyminen Isossakarissa. Safareita tehdään 1.5.–31.10. välisenä aikana, ei 19.5.–4.6.

  • Safari Uudestakaupungista, hinta 720 € maks. 12 henkilölle, 1400 € 13-40 henkilölle
  • Safari Isostakarista, hinta 300 € maks. 12 henkilölle

Hinta sisältää merimatkat ja vierailun Sandbäckin hylkeidensuojelualueella. Ruokailut, kokouspaketit, sauna yms. lisämaksusta – tiedustele sopivaa safaripäivää ja pyydä tarjous! Yhteydenotot sähköpostitse info@isokari.fi ja puhelimitse p. 040 1866 350. Voit myös lähettää tarjouspyynnön verkkosivujemme kautta.

 

Hylkeet Sandbäckillä

 

Ps.

Södra Sandbäckin – Sandbäckin alue kuuluu valtioneuvoston asetukseen hylkeidensuojelualueista. Alue on merkitty purppuranvärisellä viivalla (suorakaide) suojelualueen karttaan.

Södra Sandbäckin luotoa ympäröi puolen merimailin (926 m) laajuinen liikkumiskieltoalue (alempi ympyrä kartalla). Liikkumiskielto on ympärivuotinen. Ylemmän ympyrän keskellä on Sandbäckin majakka. Sitäkin ympäröi liikkumiskieltoalue.

Ohjatulla hyljesafarilla päästään liikkumiskieltoalueelle eli lähemmäs hylkeitä, sillä matkanjärjestäjillä on Metsähallituksen erikoislupa järjestää alueelle hyljematkoja. Matkoja järjestetään 1.5.–31.10. välisenä aikana, ei 19.5.-4.6.