Sandbäckin hylkeidensuojelualueelle järjestetään matkoja, tervetuloa!

Hyljesafarit Sandbäckin hylkeidensuojelualueelle

Uudestakaupungista pääset ulkomeren safarille katsomaan Itämeren kookkaimpia hylkeitä, halleja. Hyljesafari on myös kahden majakan matka: Bongattua tulee sekä Isokari että Sandbäck.

Kaukana avomerellä, Sandbäckin luodolla, voi nähdä kerralla jopa satoja halleja eli harmaahylkeitä. Ne köllöttelevät luodollaan kylki kyljessä, ja vaikka osa hylkeistä molskahtaa veteen veneen lähestyessä, moni jää jatkamaan loikoilua. Vedessä vikkelät tulevat puolestaan lähemmäs venettä katsomaan mitä on tekeillä. Tilannetta, kun kymmenet hylkeet ympäröivät veneen, on vaikea sanoin kuvailla. Hyvällä tuurilla päästään kuulemaan hylkeiden lauluakin.

Hylkeet luottavat kallioluotoonsa ihan kuin ne tietäisivät olevansa turvassa. Sandbäck onkin hylkeidensuojelualuetta (Finlex), jolla on ympärivuotinen liikkumiskielto. Metsähallituksen myöntämällä erikoisluvalla järjestämme hyljematkoja alueelle.

Sandbäck

Kevään 2018 hyljesafarit Uudestakaupungista

Kevään 2018 hyljesafarien tiedot päivitetään tänne marras-joulukuussa 2017.

 

Varaukset ja tiedustelut

info@isokari.fi tai p. 040 1866 350

 

Hylkeet Sandbäckillä

Ps.

Södra Sandbäckin – Sandbäckin alue kuuluu valtioneuvoston asetukseen hylkeidensuojelualueista. Alue on merkitty purppuranvärisellä viivalla (suorakaide) suojelualueen karttaan.

Södra Sandbäckin luotoa ympäröi puolen merimailin (926 m) laajuinen liikkumiskieltoalue (alempi ympyrä kartalla). Liikkumiskielto on ympärivuotinen. Ylemmän ympyrän keskellä on Sandbäckin majakka. Sitäkin ympäröi liikkumiskieltoalue.

Ohjatulla hyljesafarilla päästään liikkumiskieltoalueelle eli lähemmäs hylkeitä, sillä matkanjärjestäjillä on Metsähallituksen erikoislupa järjestää alueelle hyljematkoja. Matkoja järjestetään 2.5.–31.10. välisenä aikana, ei 19.5.-4.6.