Isonkarin luotsitupa

Isonkarin vanha luotsitupa

Kauas merelle näkyvä valkoinen helmi korkealla kalliolla on Isonkarin vanha luotsitupa. Se on rakennettu vuonna 1858 ja sen torni nelisenkymmentä vuotta myöhemmin 1800-luvun lopussa. Luotsituvan palvelusaika päättyi vuonna 1965 kun uusi luotsiasema valmistui. Vanha luotsitupa on nyt matkailukäytössä.

Luotsitupa on 26.5.-25.8.2017 saaren lammaspaimenten käytössä. Toukokuussa ja syyskuussa tupaa vuokrataan viikkovuokraperiaatteella, hinta 400,-/viikko. Hinta ei sisällä merikuljetuksia. Tupaan voi majoittua maks. viisi henkilöä.

Tuvan vaihtopäivä on aina perjantai.

Tuvan vuokra-ajat lammaspaimenkauden ulkopuolella:

  • 28.4.–5.5.2017 – varattu
  • 5.–12.5.
  • 12.–19.5. – varattu
  • 19.–26.5. – varattu
  • 1.–8.9.
  • 8.–15.9.
  • 15.–22.9.
  • 22.–29.9.

Huomioitavaa: Vaikka Isossakarissa on luotsiasema, kesämökkejä ja vilkasta matkailutoimintaa, saari on silti asumaton. Aika ajoin voi olla niin, että luotsituvassa majoittuvat ovat ainoat ihmiset saarella.

 

Isonkarin vanha luotsitupa

Tupa tänään

Sisältä tupa on nostalgisen hyvässä kunnossa. Juoksevaa vettä ei ole, mutta juoma- ja käyttövettä saadaan tuvalle Majakkamestarin talolta kanistereissa. Tiskit hoituvat pihan pesupaikalla. Tuvassa on sähköt. Tupaan tehtiin katto- ja julkisivuremontti kesällä 2013.

Luotsituvan tupakeittiö

Luotsituvassa on eteinen, tupakeittiö, makuuhuone ja tornikamari. Tornikamarissa on kaksi sänkyä, makuuhuoneessa parisänky ja tupakeittiössä kerrossänky. Tupaan voi majoittua maks. viisi henkilöä.

Keittiö on varusteltu viidelle hengelle. Ruuanlaittoon löytyy niin kattiloita ja pannuja kuin kippoja ja kulhoja. Tuvassa on kodinkoneita, taloustarvikkeita, elintarvikkeita ym. majoittujia varten, ks. lista.

Makuuhuoneen kirjakaapissa on miljööseen sopivaa luettavaa faktasta fiktioon. Lapsia ja lapsenmielisiä varten tupaan on varattu väritys- ja puuhakirjoja sekä värikyniä.

Luotsituvan pihassa on siisti kuivakäymälä ja saunaan pääsee Majakkamestarin talolla. Tuvan viikkovuokraan sisältyy kolme tunnin saunavuoroa Majakkamestarin pihasaunassa, lisävuorot lisämaksusta. Suojaiselle ja hiekkapohjaiselle uimarannalle on muutaman minuutin kalliohyppely.

 

Tiedustelut ja varaukset

info@isokari.fi, p. 040 1866 350