Majakkamestarin talo palvelee Isonkarin kesähotellina

Isonkarin Majakkamestarin talo

Vuonna 1898 rakennettu talo toimi majakkahenkilökunnan toimipaikkana ja samalla kotina aina vuoteen 1986 asti. Majakkamestari perheineen asui talon keskiosassa, ja talon eteläpäädyn huoneistot oli varattu majakkamiesten perheille. Pohjoispäädyn iso sali oli virkatehtävien hoitoa varten, ja siellä mm. majoitettiin saarella satunnaisesti käyneitä virkamiehiä.

Nyt lähes 120-vuotias talo on vesivessoineen, suihkuineen ja ilmastointeineen huippukunnossa. Uudistukset on toteutettu vanhaa kunnioittaen, mikä näkyy mm. talon tapetti- ja maalivalinnoissa.

Majakkamiesten asuinhuoneistot on muutettu Isonkarin kesähotellin huoneistoiksi (sviittihuoneisto ”Loisto” sekä 4 hh perhehuoneisto ”Pikkulepinkäinen”), ja entisessä virkamiesten salissa toimii saaren kesäravintola.

 

Kesähotelli Isokari

Sviittihuoneisto kahdelle ”Loisto”

Majakkamestarin talon sviittihuoneisto on kooltaan noin 35 m2. Huoneistossa on erillinen makuuhuone, aamiaishuone sekä suihkullinen kylpyhuone. Sviitin ikkunat ovat kohti majakkaa.

Makuuhuoneessa on täysleveä parisänky, ja huoneen tunnelmaa ja lämpöä lisää kookas, käytössä oleva pönttöuuni. Oleskelutilassa on mukavat nojatuolit sekä hyvä valaistus vaikkapa kirjan parissa viihtymiseen. Kylpytiloissa on ylelliset pyyhkeet sekä kylpytakit pihasaunakäyntiä varten.

Huoneiston vuorokausihintaan sisältyy aina oma, tunnin vuoro Majakkamestarin pihasaunassa.

Huoneiston varustukseen kuuluu pieni jääkaappi ja vedenkeitin (myös tee, murukahvi).

Huoneisto on savuton, eikä sinne valitettavasti voi majoittua lemmikkieläinten kanssa.

Hinnat

  • alkaen xx,-/hlö/vrk
  • Kesän 2018 hinnasto ja matkapaketit tulossa myöhemmin

 

Perhehuoneisto 4 hh ”Pikkulepinkäinen”

Nelihenkinen seurue tai perhe voi majoittua samaan huoneistoon Majakkamestarin talon perhehuoneistossa. Huoneisto on kooltaan noin 35 m2. Huoneistossa on erillinen makuuhuone (kerrossängyt neljälle), aamiaishuone sekä suihkullinen kylpyhuone.

Huoneiston varustukseen kuuluu pieni jääkaappi ja vedenkeitin (myös tee, murukahvi).

Huoneisto on savuton, eikä sinne valitettavasti voi majoittua lemmikkieläinten kanssa.

Hinnat

  • alkaen xx,-/hlö/vrk
  • Kesän 2018 hinnasto ja matkapaketit tulossa myöhemmin

 

Tiedustelut ja varaukset

p. 040 1866 350, info@isokari.fi

 

Ps.

Katso miltä talon pihapiiri näyttää! www.selkameri.fi-palvelun panoraama avautuu uuteen välilehteen.

Museovirasto on määritellyt talon pihapiireineen valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi. Pihapiirissä ei ole lainkaan uudisrakennuksia, vaan itse talo (vuodelta 1898), aitta (1849), kellari (1898) ja muut rakennukset muodostavat ainutlaatuisen eheän kokonaisuuden.