Kansainvälisen majakkapäivän aattojuhlat 19.8.2017

Kansainvälisen majakkapäivän aattojuhlat 19.8.2017

Suomalaisilla majakoilla juhlistetaan kansainvälistä majakkapäivää 20.8.2017 erilaisilla tapahtumilla, ohjelmanumeroilla ja opastetuilla kierroksilla joko lauantaina tai sunnuntaina tai koko viikonlopun ajan. Ohjelmasta vastaavat majakkayritykset, Metsähallitus ja Suomen Majakkaseura.

Isossakarissa kansainvälistä majakkapäivää vietetään sen aattona lauantaina 19.8.:

Saareen voi tulla tuolloin omalla veneellä tai m/s Kertun iltaristeilyllä.

Sisälle majakkaan pääsee lauantaina 19.8. klo 12-14 ja klo 18.30-22. Pääsymaksu majakkaan on 5,-/aikuiset ja 3,-/lapset 4-12 v. Pääsymaksu sisältyy risteilyn hintaan, ks alla.

Puolustusvoimien vanhaan kasarmiin katetaan ruokailut risteilymatkustajille sekä etukäteen tilattuna myös veneilijöille: menussa on kylmäsavukirjolohikiusausta lisukkeineen ja Isokarinlimppua, sekä erillisessä iltakattauksessa saaren omia sormisyötäviä kenties vaikka viinilasillisen kera! Veneilijöiden ruokatilaukset otetaan vastaan kesäkahvilalla ja numerossa p. 0440 998 299.

Isonkarin kesäkahvila on avoinna lauantaina noin klo 10-18 (säävarauksella).

M/s Kerttu risteilee lauantaina 19.8. juhlavalaistuksessa, paluumatkan Isostakarista Uuteenkaupunkiin jo pimeän laskeuduttua. Lähde siis kokemaan miltä meri näyttää ja tuntuu pimeällä! Majakkakin on mereltä katsottuna ihan eri näköinen, kun sen valo loistaa.

Isossakarissa on myös majakka-aiheista ohjelmaa erityisesti lapsille ja lapsenmielisille. Oman majakan tai saaren nimikkolintu riskilän voi taiteilla katuliiduilla tai sormiväreillä, ja seikkailijoita varten saarella on hauska suunnistusrata!

linssi-heijastukset

 

Majakkapäivän aaton iltaristeily 19.8.2017

Isoonkariin pääsee majakkapäivän aattona varmasti ja vaivattomasti m/s Kertun matkassa.

Lauantai 19.8.: Lähtö Saaristolaivojen laiturista klo 16, lähtö Isostakarista klo 22.30 (paluu Uuteenkaupunkiin noin klo 24).

– – M/s Kerttu risteilee lauantaina 19.8. juhlavalaistuksessa, paluumatkan Isostakarista Uuteenkaupunkiin jo pimeän laskeuduttua. Lähde siis kokemaan miltä meri näyttää ja tuntuu pimeällä! Majakkakin on mereltä katsottuna ihan eri näköinen, kun sen valo loistaa. Lauantain iltaristeilyllä pääset mukaan myös kasarmin juhlapöytään (lisämaksusta). 

Risteilyn hinnat: aikuiset 59,- / lapset (4-12 v) 25,- / alle nelivuotiaat maksutta

Hinta sisältää merimatkat, ruokailun (kylmäsavukirjolohikiusaus ja Isokarinlimppu) ja opastetun saarikierroksen Isossakarissa sekä sisäänpääsyn majakkaan.

Lähtölaituri: Saaristolaivojen laituri Uudella Möljällä (Suukarintie 2, 23500 Uusikaupunki). Laiturin vieressä tilava, maksuton pysäköintialue.

Paikkavaraus laivaan tulee tehdä etukäteen. Paikat voit varata helposti suoraan verkkosivuiltamme (ks. alla). Paikkavaraukset myös numerosta p. 0440 998 299. Varatut liput maksetaan matkapäivänä paikan päällä laivassa.

Varaan liput majakkapäivän risteilylle Isoonkariin:

Nimi (pakollinen)

Sähköpostiosoite (pakollinen)

Puhelinnumero (pakollinen)

Valitse risteilypäivä (pakollinen)

Aikuisten lippuja (59,-/hlö), valitse lukumäärä (pakollinen). Hinta sisältää merimatkat, ruokailun, opastetun kierroksen saarella sekä sisäänpääsyn majakkaan.

4-12 v lasten lippuja (25,-/hlö), valitse lukumäärä. Hinta sisältää merimatkat, ruokailun, opastetun kierroksen saarella sekä sisäänpääsyn majakkaan.

Paikkavaraus sylilapselle alle 4 v (maksuton), valitse lukumäärä

Risteilyn hintaan sisältyy ruokailu, joka on kylmäsavukirjolohikiusaus (L, G) ja Isokarinlimppu (L). Lisäksi tarjolla on kuivattua luomuruisvarrasleipää (L), punajuuria ja suolakurkkuja. Ruokajuomina kaivovesi ja marjamehu.
Ilmoita tässä mahdolliset erikoisruokavaliot tai ruoka-aineallergiat, jotka toivot huomioitavan. Kerro myös kuinka montaa henkilöä erikoisruokavalio koskee.

Jäljennä merkkijono ja varmista, että et ole roskapostirobotti (pakollinen)
captcha

 

Sivun kuvat Isonkarin majakasta on ottanut Petri Porkola.