Ryhmä menossa majakkaan

Luontokierros saarella ja ylös majakkaan!

Opastettu saarikierros veneilijöille 28.6.–13.8.2017 joka päivä klo 16. Alku- ja loppukesästä sopimuksen mukaan. Päiväristeilyjen ohjelmaan ja hintaan sisältyy aina oma opastettu kierros. 

 

Isonkarin saareen tutustuu parhaiten opastetulla kierroksella. Opastus kestää noin 2 tuntia, ja sen aikana tutustutaan komeaan saaristoluontoon, armeijan Isoonkariin jättämiin jälkiin sekä itse majakkaan.

Kierros alkaa Selkämeren kansallispuiston infokatokselta. Matka jatkuu saaren sisäosien halki kohti majakkaa, välillä pysähdellen, kysellen ja keskustellen. Millainen on vanhan luotsituvan historia ja millaista luotsaustoiminta on nykyään? Mistä löytyykään vanhan sotilaskodin kivijalka? Mitä kasveja upeasta puna-ailakkilehdosta löytyy? Koska nähdään ensimmäinen lammas?

Majakkamestarin talolla saadaan kuulla tarinoita elämästä majakkasaarella ennen vanhaan. Kuinka paljon henkilökuntaa majakalla tarvittiin 1800-luvulla? Millaista elämä majakkasaaressa oli?

Mahtava majakka on näkemisen arvoinen niin ulkoa kuin sisältä. Sisällä majakassa on mahdollisuus kiivetä ylös lyhtyhuoneeseen asti. Majakka on toiminnassa oleva merenkulun turvalaite, ja sisälle majakkaan on mahdollista päästä vain oppaan johdolla. 

Majakkamäellä tutustutaan ketonoidanlukkoon, maarianverijuureen ja muihin kasveihin, jotka löytyvät yhdeltä Varsinais-Suomen edustavimmista kedoista.

Majakalta takaisin satamaan tullaan saaren ainoaa tietä pitkin. Matkan varrelle jää mm. neljä sotaa nähnyt Obuhov (www.selkameri.fi-palvelun panoraama avautuu uuteen välilehteen). Tie halkoo vanhaa muinaisrantaa ja tienvieren kedoilla ja hiekkarannalla on paljon mielenkiintoista kasvillisuutta.

 

Opastusten ajat ja hinnat

Opastus pidetään 28.6.–13.8.2017 joka päivä klo 16. Alku- ja loppukesästä opastuksia pidetään sopimuksen mukaan: tiedustelut p. 0440 998 299.

Opastetun kierroksen hinta on aikuisilta 10,- ja 4–12-vuotiailta lapsilta 5,-. Alle nelivuotiaat maksutta. Liput ostetaan kesäkahvilasta (käteinen, kortit) tai suoraan oppaalta (vain käteinen).

Kierros alkaa Selkämeren kansallispuiston infokatokselta.

Sisäänpääsy majakkaan 28.6.-13.8.2017 joka päivä myös klo 9-10 (klo 16 alkavan opastuksen lisäksi). Sisäänpääsymaksu 10,- /aikuiset ja 5,- / lapset 4-12 v. Ilmoittautuminen Isonkarin kesäkahvilalla tai puh. 0440 998 299.

 

Huomioitavaa

Opastetulla kierroksella kuljetaan osa matkasta saaren polkuja ja kallioita pitkin. Pyörätuolilla tai rollaattorilla liikkuvat tai lastenvaunuja/-rattaita työntävät eivät valitettavasti voi osallistua koko kierrokselle.

Suoraan majakalle pääsee tietä pitkin. Tie on sekin melko epätasainen ja paikoin todella kivikkoinen, mutta esim. rattaiden työntäminen majakalle onnistuu kyllä – sisulla!

Matkailijat majakalla