Tyyni päivä merellä

Kesän 2018 risteilyt M/S Kertulla

Paras päivä on päivä merellä!

Isoonkariin on helppo ja mukava tulla risteillen. Saareen tehdään päiväristeilyjä kesäkuun alusta koulujen alkuun 6.6.–12.8.2018. Risteilyille lähdetään Uudestakaupungista. Toukokuun ja elo-syyskuun teemaristeilyt löytyvät tapahtumakalenteristamme, ja risteilyjä tehdään myös ryhmille tilauksesta.

Risteilylle lähdetään Uudenkaupungin vierassatamasta, joka sijaitsee tunnelmallisella kaupunginlahdella kaupungin keskustassa. Lahdella on näyttäviä huvivenesatamia, joiden ohi merimatka hiljalleen alkaa.

Merimatkat taitetaan matkustaja-alus M/S Kertulla. Kertun viihtyisissä ja lämpimissä sisätiloissa on kahvila (täydet anniskeluoikeudet) ja aurinkokannella runsaasti tilaa nauttia kesäpäivästä merellä.

Maisema muuttuu suojaisen sisäsaariston ja karumman rannikkovyöhykkeen kautta lopulta avomereksi, jonka rannattomasta horisontista löytyy ainoastaan Isokari. Matkalla näkyy runsaasti lintuja ja merimerkkejä, ja opastus laivamatkan aikana tutustuttaa saaristoluontoon sekä saariston nähtävyyksiin. Merimatkan kesto on noin 1,5 h.

Matkailijat majakalla

Perillä Isossakarissa ryhmä lähtee satamasta opastetulle kierrokselle. Kierroksella tutustutaan saaren luontoon, historiaan sekä itse majakkaan. Majakka on edelleen toiminnassa oleva merenkulun turvalaite, ja sisäänpääsy majakkaan tapahtuu ohjatusti. Lounas tarjoillaan puolustusvoimien vanhassa ruokalakasarmissa. Opastus, sisäänpääsy majakkaan ja lounas sisältyvät risteilyn hintaan.

Kesäkahvila ja terassi

Aikaa nauttia olosta saarella on noin 4 tuntia. Saaren kasvistossa, linnustossa, arkkitehtuurissa sekä laivaliikenteessä saaren edustalla on paljon nähtävää ja omatoimista ihmeteltävää kaikenikäisille! Idylliseltä hiekkarannalta pääsee halutessaan uimaan, ja viihtyisällä kesäterassilla ehtii viivähtämään vielä ennen lähtöä paluumatkalle.

Erityisvaatimukset: Saarella liikutaan epätasaisia kallioita ja polkuja pitkin. Pyörätuolilla tai rollaattorilla liikkuminen ei valitettavasti onnistu Isossakarissa. Vauva- ja taaperoikäisiä varten on hyvä ottaa kantoreppu mukaan.

Tervetuloa! 

 

Aikataulu ja hinnat 6.6.–12.8.2018

Risteilypäivät: 

  • 6.6.-20.6.: keskiviikko, perjantai ja lauantai
  • 26.6.-5.8.: tiistai-sunnuntai (ti, ke, to, pe, la, su)
  • 8.-12.8.: keskiviikko-sunnuntai (ke, to, pe, la, su)

Aikataulu: Lähtö Uudestakaupungista klo 10.30, lähtö Isostakarista klo 16.00 (paluu Uuteenkaupunkiin noin klo 17.30). Risteilyn kesto on 7 h, josta Isossakarissa ollaan 4 h.

Hinnat: aikuiset alkaen 59 € / lapset 4-12 v. alkaen 25 € / lapset 0-3 v. maksutta

Hinta sisältää merimatkat, lounaan (kylmäsavukirjolohikiusaus ja Isokarinlimppu), opastetun saarikierroksen Isossakarissa sekä sisäänpääsyn majakkaan.

Lähtölaituri: M/S Kerttu Uudenkaupungin vierassatamassa (Pakkahuoneenkuja 2, 23500 Uusikaupunki). Laiturin vieressä tilava, maksuton pysäköintialue.

 

Lipunmyynti

Lipunmyynti kesän risteilyille alkaa 1.2.2018. Liput voi ostaa online-varausjärjestelmämme kautta.

Lippuvarauksissa palvelemme tietysti myös puhelimitse, p. 040 1866 350.

Lippuja myydään vielä lähtöpäivän aamuna paikan päällä laivassa, jos risteilyllä on vapaita paikkoja. Suosittelemme lippujen ostoa etukäteen, sillä etenkin heinäkuussa laiva on usein täynnä.

 

Tilausristeilyt ryhmille

2.5.-21.6. ja 13.8.-23.9. M/S Kerttu risteilee tilauksesta Isoonkariin. Tutustu kokous- ja juhlapalveluihimme, ja tee tarjouspyyntö verkkosivujemme kautta!

 

Päivä tai kaksi majakkasaaressa?

180 suurella Isonkarin saarella on paljon nähtävää, mitä et ehdi kokea päiväristeilyllä. Voisit kuljeskella kallioilla, bongata harvinaisia kasveja ja lintuja, rapsutella lampaita ja tunnelmoida rajattoman horisontin äärellä. Saaren nimikkolintujen riskilöiden aamutoimet ovat vertaansa vailla – ne näkisit yöpymällä Isossakarissa!

Saaren kesähotelli sijaitsee idyllisessä majakkamiljöössä, ja siinä on yhteensä kuusi huoneistoa. Yöpymisen sisältävät majakkamatkapaketit sisältävät aina kuljetukset saareen, täysihoidon ja saunan. Kesähotelli on avoinna 2.5.–23.9.2018.