Isonkarin satama

Vilkas vierassatama

Isonkarin satama sijaitsee saaren itärannalla ja sitä suojaa kookas aallonmurtaja. Laituripaikkoja on satama-altaan kahdessa laiturissa yhteensä noin 12. Satama on maksullinen. Laituripaikkoja ei voi varata etukäteen.

Satama-altaassa on kaksi laituria: iso betonilaituri (pohjoisen puoleinen, iso laituri) ja pienempi, kelluva ponttoonilaituri (etelän puoleinen, pikkulaituri). Molemmat laiturit on varattu vierasveneitä varten – noudatathan silti kiinnittymiskieltomerkintöjä:

  • Ison laiturin ulkosyrjä (pohjoispuoli) on osin varattu M/S Kertulle 27.6.–12.8.2018 iltapäivisin ti-su
    • Muiden M/S Kertun risteilyjen osalta saaren henkilökunta on paikan päällä järjestämässä veneitä
  • Ison laiturin tyvi (satama-altaan sisä- eli eteläpuoli) on varattu saaren henkilökunnan veneitä varten

Laitureihin kiinnitytään kylkikiinnityksellä. Ison laiturin ympärillä syväys on joka kohdassa väh. 3 m, pikkulaiturin tyvessä syväys on satama-altaan pienin, noin 1,5 m. Laitureilla ei ole sähköä eikä sitä ole sinne saatavissa edes lisämaksusta.

Satamatoimistona toimii kesäkahvila, joka on avoinna keskikesällä päivittäin noin klo 8.30-19. Kahvilalta saat herkkujen ja huurteisen lisäksi parhaat vinkit saaressa retkeilyyn sekä tärpit liittyen saaren flooraan ja faunaan.

 

Isonkarin satama on maksullinen

Isonkarin satamamaksu 2018 on 10,- / 15,- (vrk). Maksu maksetaan omatoimisesti satamatoimistonakin toimivaan kahvilaan joko käteisellä tai korttirahalla. Kahvilasta annetaan ”ranneke”, joka tulee kiinnittää näkyvälle paikalle veneen kaiteeseen maksetun satamamaksun merkiksi.

Kahvilan aukioloaikojen ulkopuolella maksut käydään keräämässä laiturilta.

Satamamaksuun sisältyy turvallinen laituripaikka aallonmurtajan suojassa sekä kuivakäymälän ja grillauspaikan käyttöoikeus. Maksu ei sisällä sähköä, vesi- eikä jätehuoltoa.

Saunaan pääsee majakan luona: Oman saunavuoron voi varata Majakkamestarin pihasaunasta, varaukset kesäkahvilasta tai puhelimitse p. 0440 998 299. Saunavuoron hinta 30,-/h.

 

Huomioitavaa

Satama-altaassa, lähellä aallonmurtajan kaarretta on kivi. Kiven paikkaa merkitsevä, merikorteissa näkyvä viitta ei valitettavasti ole paikallaan.

Laituripaikkaa puhelimitse tiedusteleville vastataan aina, että jos suoraan laituriin ei pääse vilkkaana päivänä kiinnittymään, jonkun toisen veneen kylkeen on ilman muuta sallittua kiinnittyä. Keskeltä avomerta ei kenenkään tarvitse lähteä pois, vaikka ei pääsisikään kiinnittymään suoraan laituriin! Harkitse siis laittaisitko lepuuttajat oman veneesi toisellekin puolelle.

Keskikesällä 27.6.-12.8.2018 risteilyalus M/S Kerttu tulee Uudestakaupungista Isoonkariin (risteilypäivät ti/ke-su), ja alus on Isossakarissa noin klo 12-16 välisen ajan. Kertulle täytyy tuolloin tehdä tilaa isoon laituriin. Isonkarin henkilökunta on paikalla huolehtimassa Kertun tilantarpeesta sekä veneiden mahd. siirroista. Lisätiedot satamatoimistosta.

Luotsiaseman laituriin (erillinen satama-allas luotsiaseman edessä) kiinnittyminen on ehdottomasti kiellettyä.

Selkämeren kansallispuistossa ja täten Isossakarissakin noudatetaan roskattoman retkeilyn käytäntöjä. Tämä koskee myös satamaa. Saarella ei ole lainkaan matkailijoiden käyttöön tarkoitettuja roskasäiliöitä. Viethän siis itse roskasi pois! Lähimmät jätepisteet ovat Uudessakaupungissa: Pakkahuoneella ja Lepäisillä.

Ison laiturin tyvi on varattu henkilökunnan omille veneille. Kiinnittymiskieltoalue on merkitty kylttien lisäksi punakeltaisella raidoituksella.

Aallonmurtajassa on yksi Suomen suurimmista riskiläkolonioista. Kulku aallonmurtajalle on kielletty.

 

Tiedustelut

Laituripaikkojen vähäisen määrän vuoksi paikkaa ei voi varata etukäteen. Sataman tilannetta voi silti tiedustella etukäteen numerosta 0440 998 299. Numerosta tiedot myös kesäkahvilan aukioloajoista, majakkaopastuksista, numeroon myös tilaussaunan varaukset.