Kesähotelli Isokari: Majakkamestarin talon aitta

Majakkamestarin talon idyllisessä pihassa sijaitseva aitta on rakennettu vuonna 1849. Aitassa on aikanaan säilytetty mm. työkaluja, kalastus- ja muita tarvikkeita sekä ruokaa, ja sitä on alusta pitäen käytetty myös yöpymiseen.

Tänä päivänä aitan huoneisto- ja huonejärjestys on sama kuin alkuperäisissä rakennepiirustuksissa, ja aitta onkin oiva majoitustila: Aitassa on neljä kahden hengen huoneistoa (1-2 hh).

Aitta on remontoitu rakennuksen historiaa kunnioittaen, ja sen huoneistot on sisustettu isonkarinlaisin teemoin. Jokaisella huoneistolla on oma teema ja nimi: Merikotka, Kirjokerttu, Noidanlukko ja Sudenmarja.

Kaksikerroksiset huoneistot ovat kooltaan noin 15 m2. Yläkerta on makuutilaa (kaksi erillistä vuodetta), ja alakerta on oleskelutilaa.

Ikiaikaisessa hirsiaitassa on hyvä ja viileä ilma kuumallakin kesäsäällä, ja toisaalta moderni lämmitys takaa mukavat olot viileämmässäkin suvessa.

Terveeseen, hirrestä rakennettuun aittarakennukseen ei tule lainkaan juoksevaa vettä, joten huoneistoissa ei ole wc- eikä pesutiloja. Aitassa majoittuvien yhteiskäytössä on moderni kuivakäymälä, ja aitan naapurissa on upea pihasauna, missä saunotaan naisten ja miesten vuoroilla. Vesivessassa pääsee käymään Majakkamestarin talolla (myös yöllä). Aitassa on sähköt sekä sähkölämmitys.

Keskikesällä  Isossakarissa joudutaan säännöstelemään vedenkäyttöä, mikä vaikuttaa kesähotellimme pyykkihuoltoon: Liinavaatteet eivät kuulu aittahuoneistojen varustukseen, joten ne tulee ottaa itse mukaan maista tai ne voi vuokrata saaresta (hinta 10 € / hlö).

Museovirasto on määritellyt Majakkamestarin talon pihapiireineen valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi. Pihapiirissä ei ole lainkaan uudisrakennuksia, vaan Majakkamestarin talo (vuodelta 1898), aitta (1849), kellari (1898), sauna (1849) ja muut rakennukset muodostavat ainutlaatuisen eheän kokonaisuuden.

Kesähotelli Isokari

Aittahuoneistot Merikotka, Kirjokerttu, Noidanlukko ja Sudenmarja

Keskikesän hotellipakettimme sisältävät edestakaiset risteilymatkat M/S Kertulla Uudestakaupungista, majoituksen sekä aamiaisen.

Aittahuoneistojen ajantasaiset saatavuus- ja hintatiedot löytyvät online-varausjärjestelmästämme Merikaupasta: https://merikauppa.isokari.fi

Toukokuussa ja elo-syyskuussa saareen tehdään eriteemaisia majakkamatkoja, ja olemme arkisin avoinna myös ryhmille.

Tervetuloa!