Kesähotelli Isokari: Majakkamestarin talon aitta

Majakkamestarin talon pihassa on vuonna 1849 rakennettu aittarakennus, jossa on aikanaan säilytetty mm. työkaluja, kalastus- ja muita tarvikkeita sekä ruokaa.

Aittaa on alusta pitäen käytetty myös yöpymiseen. Tänä päivänä aitan huoneisto- ja huonejärjestys on sama mitä alkuperäisissä rakennepiirustuksissa, ja aitta onkin oiva majoitustila: Aitassa on neljä kahden hengen huoneistoa (1-2 hh).

Ikiaikaisessa hirsiaitassa on hyvä ja viileä ilma kuumallakin kesäsäällä, ja toisaalta moderni lämmitys takaa mukavat olot viileämmässäkin suvessa.

Aitta on remontoitu rakennuksen historiaa kunnioittaen, ja sen huoneistot on sisustettu isonkarinlaisin teemoin. Jokaisella huoneistolla on oma teema ja nimi: Merikotka, Kirjokerttu, Noidanlukko ja Sudenmarja.

Keskikesällä 3.6.-23.8. Isossakarissa joudutaan säännöstelemään vedenkäyttöä, ja ensimmäisenä nipistämme pyykkihuollosta: Liinavaatteet eivät kuulu aittahuoneistojen varustukseen, joten ne tulee ottaa mukaan maista tai vuokrata saaresta.

Kaksikerroksiset aittahuoneistot ovat kooltaan noin 15 m2. Yläkerta on makuutilaa (kaksi erillistä vuodetta; omat lakanat mukaan), ja alakerta on oleskelutilaa.

Terveeseen, hirrestä rakennettuun aittarakennukseen ei tule lainkaan juoksevaa vettä, joten huoneistoissa ei ole wc- eikä pesutiloja. Aitassa majoittuvien yhteiskäytössä on moderni kuivakäymälä, ja aitan naapurissa on upea pihasauna, minne pääsee yhteisvuorolla (naiset, miehet; oma saunapyyhe mukaan).

Museovirasto on määritellyt Majakkamestarin talon pihapiireineen valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi. Pihapiirissä ei ole lainkaan uudisrakennuksia, vaan Majakkamestarin talo (vuodelta 1898), aitta (1849), kellari (1898), sauna (1849) ja muut rakennukset muodostavat ainutlaatuisen eheän kokonaisuuden.

Kesähotelli Isokari

Aittahuoneistot Merikotka, Kirjokerttu, Noidanlukko ja Sudenmarja

Keskikesän hotellipakettimme sisältävät edestakaiset risteilymatkat M/S Kertulla Uudestakaupungista, majoituksen sekä aamiaisen. Mukaan majakkamatkalle tulee ottaa omat liinavaatteet ja saunapyyhkeet.

Aittahuoneistojen ajantasaiset saatavuus- ja hintatiedot löytyvät online-varausjärjestelmästämme Merikaupasta: https://merikauppa.isokari.fi

Toukokuussa ja elo-syyskuussa saareen tehdään eriteemaisia majakkamatkoja, ja olemme arkisin avoinna myös ryhmille.

Tervetuloa!