Veneretket Kustavista Isoonkariin heinäkuussa

Veneretket Kustavista Isoonkariin heinäkuussa

Majakkamatkalle Kustavista! Yhteys Manner-Kustavista Isoonkariin avautuu taas.

Isokari kuuluu Kustavin Kaurissalon kylään, ja saari on ollut vanhastaan Kaurissalon Itätalon laidun- ja heinäntekosaari. Isonkarin ensimmäiset asukkaat olivat Itätalosta saareen määrättyjä renkejä, joiden tehtävä oli hoitaa karjaa sekä tarvittaessa luotsata laivoja. Kirkonkirjoissa ensimmäinen maininta Isonkarin asukkaista on vuodelta 1811, jolloin luotsi Matts Engströmin perhe asettui saarelle. Kalastajia ja hylkeenpyytäjiä tiedetään kuitenkin olleen saarella jo 1500-luvulta.

Tammikuussa 1805 allekirjoitettiin Tukholmassa sopimus, jolla kruunu vuokrasi Isonkarin maat ja vesialueet Itätalon isännältä Michel Östermanilta luotsilaitoksen käyttöön. Vuokrasopimus tehtiin ikuisiksi ajoiksi tai niin pitkäksi aikaa kuin kruunu katsoi tarvitsevansa saarta.

Loistot: Isokari

Vuonna 2019 kruunusta on tullut satayksivuotias Suomi, ja luotsaustoimintaa hoitaa Finnpilot Pilotage Oy. Isokari kuuluu osin Selkämeren kansallispuistoon, ja saaren arvokkaita perinnemaisemia – ketoja, niittyjä ja hakamaita – ennallistetaan talkoilla. Meri tuo hyvinvoinnin isokarilaisille tänäkin päivänä, mutta nyt vapaa-ajanvieton ja matkailupalveluiden muodossa.

Tervetuloa Isoonkariin kuulemaan lisää menneestä sekä nauttimaan nykyhetkestä! Veneretkiä Kustavista Isoonkariin tehdään heinäkuussa, lisäksi tilauksesta koko avovesikauden ajan. Isoonkariin on hyvät yhteydet myös Uudestakaupungista.

Retken kulku

Retkelle lähdetään Kivimaan laiturista klo 15. Maisema muuttuu suojaisen sisäsaariston ja karumman rannikkovyöhykkeen kautta lopulta avomereksi, jonka rannattomasta horisontista löytyy ainoastaan Isokari. Vauhdikkaan merimatkan kesto on noin 45 minuuttia.

Perillä Isossakarissa: Klo 16 alkavalla opastetulla kierroksella tutustutaan saaren luontoon, historiaan sekä itse majakkaan. Retkieväät voi nauttia, tai ne voi ottaa mukaan Isonkarin kasarmiravintolasta. Opastus, sisäänpääsy majakkaan ja eväspaketti sisältyvät retken hintaan. Aikaa nauttia olosta saarella on noin 3,5 tuntia. Yhteisen retkiohjelman (opastettu kierros, halutessasi myös eväshetki) lisäksi ehdit vaikka rapsuttaa lampaita, pulahtaa uimaan ja nauttia pullakahvit idyllisellä kesäterassilla!

Paluumatkalle lähdetään klo 19.30, ja takaisin Manner-Kustavissa ollaan klo 20.30 mennessä.

Isonkarin majakka

Kesän 2019 retket Kustavista

Retkipäivät ajalla 8.-24.7.2019: maanantai, tiistai ja keskiviikko

Retken hinta on 65,-/hlö sisältäen

  • edestakaiset merimatkat Kustavista Isoonkariin
  • opastetun saarikierroksen ja sisäänpääsyn majakkaan
  • eväät: kylmäsavulohiruisleipä, kahvi/tee/mehu ja lähdevesi

Retkipäivät ja paikkatilanne (22.7.):

  • 22.7. täynnä
  • 23.7. täynnä
  • 24.7. täynnä

Yhteisen retkiohjelman lisäksi ehdit vaikka rapsuttaa lampaita, pulahtaa uimaan ja nauttia pullakahvit idyllisellä kesäterassillamme!

Retken varaus-, maksu- ja peruutusehdot

Paikka retkelle tulee varata ennakkoon. Retki maksetaan retkipäivänä Isossakarissa: maksutavat käteinen, yleisimmät maksukortit sekä lahjakortti.

Kova tuuli estää liikennöinnin Isoonkariin. Retken tuuliraja on noin 15 m/s tuulen suunnasta riippuen. Jos retki joudutaan perumaan sääolosuhteiden vuoksi, asiasta ilmoitetaan paikan varanneille retkeä edeltävänä päivänä. Ylivoimaisen sään sattuessa retkeä ei veloiteta eikä sen peruuntumisesta makseta korvauksia.

Varauksen voi perua kuluitta 7 vrk ennen matkaa. Jos varaus perutaan, kun retkeen on viikko tai vähemmän, tai jos varaus jätetään kokonaan lunastamatta, varatut paikat laskutetaan täysimääräisenä.

 

Varaa paikat retkelle

22.7.: Kesän kaikki veneretket on täyteenvarattu. Mahdollisia peruutuspaikkoja voi kysyä puhelimitse (p. 040 1866 350). Isoonkariin tehdään myös risteilyjä Uudestakaupungista elokuun loppuun asti.

Tervetuloa!