Riskilät Isonkarin satamassa

Linturetket Seksmiilarin saaristoon ja Isoonkariin

Linturetki Seksmiilarin saaristoon ja Isoonkariin on hieno mahdollisuus päästä keväiselle merelle havainnoimaan sekä muuttavia että saaristoomme pesimään jääviä lintuja. Linturetkemme soveltuvat sekä aloitteleville että kokeneille lintuharrastajille, ja jos osallistut haasteeseen ”100 lajia vuodesssa”, saat listaasi varmasti monta uutta vuodenpinnaa.

Selkämeren rannikolla Uudessakaupungissa saaristomme on niin kapea nauha, että yhden päivämatkan aikana saavutamme suojaisen sisäsaariston sekä karumman rannikkovyöhykkeen lisäksi aidon avomeren. Vierailemme yhdellä saariston luonnoltaan monimuotoisimmista saarista, Isossakarissa. Isokari kuuluu Selkämeren kansallispuistoon. Seksmiilarin saaristoon voit tutustua tarkemmin Ympäristöhallinnon verkkopalvelussa ymparisto.fi.

Retkiemme oppaana toimii Juhani Salmi, joka tuntee alueen linnuston erinomaisesti ja on retkeillyt paljon Isossakarissa. Salmen verkkosivuilla on hyviä kuvia alueen linnustosta – käy katsomassa mitä kaikkea voit päästä näkemään retkillämme.

Mustalintuja. Kuva: Juhani Salmi.

Linturetkipäivän kulku

Linturetkelle lähdetään aamulla Uudenkaupungin vierassatamasta. Aluksella tarjoillaan lähdön jälkeen aamukahvi ja pikkupulla, ja nautitaan alkaneesta matkasta ulos merelle.

Merimatka-aika Isoonkariin on n. 2 h 15 min. Linturetkialuksella (M/S Kerttu) on kahvio (täydet anniskeluoikeudet), tilava aurinkokansi, sisätiloissa keskuslämmitys sekä wc-t, joten matkanteko on varsin mukavaa. Pukeudu kuitenkin lämpimästi ja tuulta pitävästi, niin nautit ja näet enemmän ulkona! Laivassa on lintukirjallisuutta, ja ystävällinen opas auttaa lajinmäärityksessä.

Merimatkan aikana tutustutaan lähietäisyydeltä mm. merimetsojen asuttamaan Urpoisten saareen, ja nähdään useita kalasääskenpesiä linjataulujen päällä. Lintuja pyritään havainnoimaan mahdollisimman tehokkaasti, ja opastus laivamatkan aikana tutustuttaa myös muuhun saaristoluontoon. Laiva kiertää Isoonkariin Keskikallion luodon kautta, missä on mukavankokoinen ruokkikolonia.

Isossakarissa on mahdollisuus retkeillä joko omatoimisesti tai oppaan johdolla ryhmässä. Opas sopii omatoimisesti retkeilevien kanssa kohteiden käyntijärjestyksen ja -rytmin (jotta yhdet eivät kulje edellä säikäyttämässä lintuja toisten edeltä), sekä lounaan ja majakkakäynnin kellonajat. Aikaa viettää saarella on noin 5 tuntia.

Paluumatkalle Isostakarista Uuteenkaupunkiin lähdetään klo 16.30, ja perillä kaupungissa ollaan klo 18.

Riskilöitä. Kuva: Juhani Salmi.

Kevään 2019 linturetket Uudestakaupungista

5.5. (täynnä) ja 19.5. (täynnä) sekä ryhmille tilauksesta

Lähtö Uudestakaupungista klo 9, paluu Uuteenkaupunkiin noin klo 18.

Hinnat:

  • aikuiset 65,-
  • lapset alle 12 v 35,-

Hinta sisältää merimatkat, lintuoppaan palvelut merellä ja maissa, pullakahvit menomatkalla, lounaan Isossakarissa ja sisäänpääsyn majakkaan.

Tervetuloa mukaan – linturetkipäivä saattaa olla kevään paras! 

 

Linturetken varaus-, maksu- ja peruutusehdot

Paikka linturetkelle tulee varata ennakkoon. Retki maksetaan retkipäivänä laivassa: maksutavat käteinen, yleisimmät maksukortit sekä lahjakortti.

Retkellä on säävaraus: retken tuuliraja on noin 15 m/s. Linturetken toteutuminen varmistuu alustavasti retkeä edeltävänä päivänä klo 12.45 Merisään jälkeen, ja lopullisesti retkipäivänä. Ylivoimaisella säällä retki peruuntuu, jolloin sitä ei veloiteta eikä sen peruuntumisesta makseta korvauksia.

Varauksen voi perua kuluitta 14 vrk ennen matkaa. Jos varaus perutaan, kun retkeen on kaksi viikkoa tai vähemmän, tai jos varaus jätetään kokonaan lunastamatta, varatut paikat laskutetaan täysimääräisenä.

Käenpiika. Kuva: Juhani Salmi.

Varaa paikka linturetkelle

Nimi (pakollinen)

Sähköpostiosoite (pakollinen)

Puhelinnumero (pakollinen)

Valitse retkipäivä (pakollinen). Valikossa näytetään ainoastaan ne retket, joilla on vapaita paikkoja.

Aikuisten lippuja (65,-/hlö), valitse lukumäärä (pakollinen). Hinta sisältää merimatkat, lintuoppaan palvelut, pullakahvit menomatkalla, lounaan Isossakarissa ja sisäänpääsyn majakkaan.

Alle 12 v. lasten lippuja (35,-/hlö), valitse lukumäärä. Hinta sisältää merimatkat, lintuoppaan palvelut, pullakahvit menomatkalla, lounaan Isossakarissa ja sisäänpääsyn majakkaan.

Mahdollinen etu- / alennuskoodi

Valitse alustavan ajatuksesi mukaan retkeiletkö Isossakarissa omatoimisesti vai yhdessä ryhmän kanssa: (pakollinen)
Retkeilen omatoimisestiRetkeilen ryhmän mukana

Risteilyn hintaan sisältyvät pullakahvit menomatkalla sekä lounas: kylmäsavukirjolohikiusausta (G, L), lohkopunajuuria ja pikkukurkkuja, Isokarinlimppua (VL), luomuruisvarrasleipää (L) ja voita (L), myös kahvi/tee. Ruokajuomina vesi ja mehu.
Ilmoita tässä mahdolliset erikoisruokavaliot, jotka toivot huomioitavan. Kerro myös kuinka montaa henkilöä erikoisruokavalio koskee.

Olen tutustunut retken varaus-, maksu- ja peruutusehtoihin ja hyväksyn ne: (pakollinen)
Hyväksyn ehdotEn hyväksy ehtoja

Olen kiinnostunut Isonkarin majakkasaaren luonnosta ja matkailumahdollisuuksista, ja haluan vastaanottaa Sektoriloisto oy-n viestejä aina silloin tällöin.
SähköpostitseTekstiviestinäEn halua viestejä

Jäljennä merkkijono ja varmista, että et ole roskapostirobotti (pakollinen)
captcha

Linturetkien tiedustelut ja varaukset myös sähköpostitse (info@isokari.fi) ja puhelimitse (p. 040 1866 350). Ks. myös lintuviikonloppumme toukokuussa.

 

Linturetket tilauksesta

Järjestämme kevät-kesällä linturetkiä 5-50 hlön ryhmille tilauksesta. Voit lähettää tarjouspyynnön verkkosivujemme kautta, tai tiedustella retkiä puhelimitse (p. 040 1866 350) tai sähköpostitse (info@isokari.fi).

Sinirinta. Kuva: Juhani Salmi.