Majakkamestarin talo palvelee Isonkarin kesähotellina

Kesähotelli Isokari: Majakkamestarin talo

Vuonna 1898 rakennettu Majakkamestarin talo toimi majakan henkilökunnan toimipaikkana ja samalla kotina aina vuoteen 1986 asti. Majakkamestari perheineen asui talon keskiosassa, ja talon eteläpäädyn huoneistot oli varattu majakkamiesten perheille. Pohjoispäädyn iso sali oli virkatehtävien hoitoa varten, ja siellä mm. majoitettiin saarella satunnaisesti käyneitä virkamiehiä.

Nyt 120-vuotias talo on vesivessoineen, suihkuineen ja ilmastointeineen huippukunnossa. Uudistukset on toteutettu vanhaa kunnioittaen, mikä näkyy mm. talon tapetti- ja maalivalinnoissa. Talo ei kuitenkaan ole vierailukohde eikä se ole avoinna tutustumista varten.

Majakkamiesten vanhat asuinhuoneistot on muutettu Isonkarin kesähotellin huoneistoiksi (sviittihuoneisto Loisto sekä perhehuoneisto Pikkulepinkäinen), ja entinen virkamiesten sali toimii tilausravintola-/juhlatilana. Talon keskiosasta löytyvät keittiö sekä yrittäjäperheen asuintilat.

Museovirasto on määritellyt talon pihapiireineen valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi. Pihapiirissä ei ole lainkaan uudisrakennuksia, vaan itse talo (vuodelta 1898), aitta (1849), kellari (1898), sauna (1849) ja muut rakennukset muodostavat ainutlaatuisen eheän kokonaisuuden. Katso miltä talon pihapiiri näytti kesäkuussa 2013: www.selkameri.fi-palvelun panoraama avautuu uuteen välilehteen.

 

Kesähotelli Isokari

Sviittihuoneisto Loisto

Sviittihuoneisto Loistossa yövytte majakan alla parhaiten varustellussa huoneistossamme. Makuuhuoneessa on parisänky, ja lisää lämpöä ja tunnelmaa huoneeseen tuo edelleen käytössä oleva pönttöuuni. Sviittihuoneistossa on makuuhuoneen lisäksi erillinen aamiaishuone sekä suihkullinen kylpyhuone. Loistosta avautuu upea näkymä majakalle.

Loiston hinta sisältää majoituksen ja aamiaisen kahdelle:

  • Ennen juhannusta: 195 € / yö ja 299 € / 2 yötä
  • Juhannuksen jälkeen: 249 € / yö, 329 € / 2 yötä, 429 € / 3 yötä

Hinnat kahdelle henkilölle. Huoneiston tarkempi kuvaus löytyy varausjärjestelmästämme Merikaupasta.

Perhehuoneisto Pikkulepinkäinen

Kun tulette majakkamatkalle koko perhe, tai haluatte ystävien kanssa majoittua samaan huoneistoon, Pikkulepinkäinen on teille paras majoitusvaihtoehtomme.

Pikkulepinkäisen makuuhuoneessa on kaksi aikuisille mitoitettua, tukevaa kerrossänkyä (vuoteet neljälle) sekä pinnasänky. Huoneistossa on makuuhuoneen lisäksi erillinen aamiaishuone sekä suihkullinen kylpyhuone. Näkymä huoneistosta avautuu Majakkamestarin talon idylliseen pihaan.

Pikkulepinkäisen hinta sisältää majoituksen ja aamiaisen 1-4 henkilölle:

  • Ennen juhannusta: 195 € / yö ja 299 € / 2 yötä
  • Juhannuksen jälkeen: 239 € / yö, 299 € / 2 yötä, 379 € / 3 yötä

Hinnat 1-4 henkilölle. Huoneiston tarkempi kuvaus löytyy varausjärjestelmästämme Merikaupasta.

 

Tervetuloa!