Kesähotelli Isokari: Majakkamestarin talo

Vuonna 1898 rakennettu Majakkamestarin talo toimi majakan henkilökunnan toimipaikkana ja samalla kotina aina vuoteen 1986 asti. Majakkamestari perheineen asui talon keskiosassa, ja talon eteläpäädyn huoneistot oli varattu majakkamiesten perheille. Pohjoispäädyn iso sali oli virkatehtävien hoitoa varten, ja siellä mm. majoitettiin saarella satunnaisesti käyneitä virkamiehiä.

Nyt 120-vuotias talo on vesivessoineen, suihkuineen ja ilmastointeineen huippukunnossa. Uudistukset on toteutettu vanhaa kunnioittaen, mikä näkyy muun muassa talon tapetti- ja maalivalinnoissa. Talo ei ole vierailukohde eikä se ole avoinna tutustumista varten.

Majakkamiesten vanhat asuinhuoneistot on muutettu Isonkarin kesähotellin huoneistoiksi (sviittihuoneistot Loisto ja Pikkulepinkäinen), ja entinen virkamiesten sali on vieraidemme monikäyttöinen juhlatila-olohuone. Talon keskiosasta löytyvät yrittäjäperheen asuintilat.

Museovirasto on määritellyt talon pihapiireineen valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi. Pihapiirissä ei ole lainkaan uudisrakennuksia, vaan itse talo (vuodelta 1898), aitta (1849), kellari (1898), sauna (1849) ja muut rakennukset muodostavat ainutlaatuisen eheän kokonaisuuden.

Kesähotelli Isokari

Sviittihuoneistot Loisto ja Pikkulepinkäinen

Sviittihuoneistoissamme Loistossa ja Pikkulepinkäisessä yövytte majakan alla parhaiten varustelluissa huoneistoissamme. Loistosta avautuu upea näkymä majakalle, ja Pikkulepinkäisen näkymä avautuu Majakkamestarin talon idylliseen pihaan.

Huoneistot ovat kooltaan noin 40 m2. Huoneistoissa on makuuhuoneiden lisäksi erilliset aamiaishuoneet ja suihkulliset kylpyhuoneet. Makuuhuoneissa on parisängyt. Lämpöä ja tunnelmaa huoneisiin tuovat edelleen käytössä olevat pönttöuunit. Pikkulepinkäiseen voidaan pedata lisävuode maksimissaan kahdelle alle 12-vuotiaalle lapselle.

Hotellipaketti sisältää :

  • edestakaiset risteilymatkat M/S Kertulla
    • 13.5 – 17.9.2023 lähtö Uudestakaupungista klo 10.30, lähtö Isostakarista klo 16 ja paluu Uuteenkaupunkiin klo 17.30
  • majoitukset
  • lounaan tulopäivänä
  • aamiaisen lähtöpäivänä
  • opastetun saarikierroksen ja vierailun majakassa
  • saunavuoron (miehet klo 19-20, naiset klo 20-21)

Huoneistojen tarkemmat kuvaukset sekä ajantasaiset saatavuus- ja hintatiedot löytyvät online-varausjärjestelmästämme Merikaupasta: https://merikauppa.isokari.fi

Toukokuussa ja elo-syyskuussa saareen tehdään eriteemaisia majakkamatkoja, ja olemme arkisin avoinna myös ryhmille.

Tervetuloa!