Majakkamestarin talo palvelee Isonkarin kesähotellina

Kesähotelli Isokari: Majakkamestarin talo

Vuonna 1898 rakennettu Majakkamestarin talo toimi majakan henkilökunnan toimipaikkana ja samalla kotina aina vuoteen 1986 asti. Majakkamestari perheineen asui talon keskiosassa, ja talon eteläpäädyn huoneistot oli varattu majakkamiesten perheille. Pohjoispäädyn iso sali oli virkatehtävien hoitoa varten, ja siellä mm. majoitettiin saarella satunnaisesti käyneitä virkamiehiä.

Nyt 120-vuotias talo on vesivessoineen, suihkuineen ja ilmastointeineen huippukunnossa. Uudistukset on toteutettu vanhaa kunnioittaen, mikä näkyy mm. talon tapetti- ja maalivalinnoissa. Talo ei kuitenkaan ole vierailukohde eikä se ole avoinna tutustumista varten.

Majakkamiesten vanhat asuinhuoneistot on muutettu Isonkarin kesähotellin huoneistoiksi (sviittihuoneistot Loisto ja Pikkulepinkäinen), ja entinen virkamiesten sali toimii tilausravintola-/juhlatilana. Talon keskiosasta löytyvät keittiö sekä yrittäjäperheen asuintilat.

Museovirasto on määritellyt talon pihapiireineen valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi. Pihapiirissä ei ole lainkaan uudisrakennuksia, vaan itse talo (vuodelta 1898), aitta (1849), kellari (1898), sauna (1849) ja muut rakennukset muodostavat ainutlaatuisen eheän kokonaisuuden. Katso miltä talon pihapiiri näytti kesäkuussa 2013: www.selkameri.fi-palvelun panoraama avautuu uuteen välilehteen.

 

Kesähotelli Isokari

Sviittihuoneistot Loisto ja Pikkulepinkäinen

Sviittihuoneistoissamme Loistossa ja Pikkulepinkäisessä yövytte majakan alla parhaiten varustelluissa huoneistoissamme. Huoneistot ovat kooltaan n. 40 m2, ja niissä on makuuhuoneiden lisäksi erilliset aamiaishuoneet sekä suihkulliset kylpyhuoneet. Makuuhuoneissa on parisängyt, ja lisää lämpöä ja tunnelmaa huoneisiin tuovat edelleen käytössä olevat pönttöuunit. Loistosta avautuu upea näkymä majakalle, ja Pikkulepinkäisen näkymä avautuu Majakkamestarin talon idylliseen pihaan.

Huoneistojen varaukset kesälle 2020 alkaen joulu-tammikuu 2019-20.

Tervetuloa!