Majakkamestarin talo palvelee Isonkarin kesähotellina

Isonkarin Majakkamestarin talo

Vuonna 1898 rakennettu Majakkamestarin talo toimi majakan henkilökunnan toimipaikkana ja samalla kotina aina vuoteen 1986 asti. Majakkamestari perheineen asui talon keskiosassa, ja talon eteläpäädyn huoneistot oli varattu majakkamiesten perheille. Pohjoispäädyn iso sali oli virkatehtävien hoitoa varten, ja siellä mm. majoitettiin saarella satunnaisesti käyneitä virkamiehiä.

Nyt 120-vuotias talo on vesivessoineen, suihkuineen ja ilmastointeineen huippukunnossa. Uudistukset on toteutettu vanhaa kunnioittaen, mikä näkyy mm. talon tapetti- ja maalivalinnoissa.

Majakkamiesten vanhat asuinhuoneistot on muutettu Isonkarin kesähotellin huoneistoiksi (sviittihuoneistot Loisto sekä Pikkulepinkäinen), ja entinen virkamiesten sali toimii ruokailu-/juhlatilana. Talon keskiosasta löytyvät keittiö sekä yrittäjäperheen asuintilat.

Museovirasto on määritellyt talon pihapiireineen valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi. Pihapiirissä ei ole lainkaan uudisrakennuksia, vaan itse talo (vuodelta 1898), aitta (1849), kellari (1898), sauna (1849) ja muut rakennukset muodostavat ainutlaatuisen eheän kokonaisuuden. Katso miltä talon pihapiiri näytti kesäkuussa 2013: www.selkameri.fi-palvelun panoraama avautuu uuteen välilehteen.

 

Kesähotelli Isokari

Majoituksen saatavuus- ja hintatiedot löytyvät Merikaupastamme (https://merikauppa.isokari.fi). Voit tehdä oman majakkamatkavarauksesi vaikka heti!

Ryhmävarauksissa pyydämme ottamaan yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse, yhteystiedot info@isokari.fi ja p. 040 1866 350.

Tervetuloa!