Majakkamatkalle Selkämeren kansallispuistoon!

Isokari Lighthouse

Isonkarin saari tarjoaa matkailijoille hyvän kattauksen palveluita ulkosaariston rauhassa. Pohjanlahden korkeimman majakan vetovoimaa lisää sen ympäristö: saaren ainutlaatuinen ja monipuolinen luonto. Isokari kuuluu osin Selkämeren kansallispuistoon.

Isossakarissa käy vuosittain noin 6000 matkailijaa, joista 1/3 tulee saarelle omalla veneellä ja 2/3 järjestettyjen risteilyjen ja retkien myötä. Saaren matkailukausi alkaa vapun jälkeen ja jatkuu pitkälle syksyyn, säiden mukaan noin lokakuun puoliväliin asti.

Keisarillinen majakka

Upea majakka on peräisin keisarillisen Venäjän ajalta vuodelta 1833. Majakka on edelleen toiminnassa, ja sen valo syttyy loistamaan kirkkaimpinakin kesäöinä. Päästäkseen ylös ihailemaan majakan linssistöä on kiivettävä lähes 180 porrasta, mutta torni on vaikuttava ilmestys kauniilta majakkakedoltakin katsottuna. Sisälle majakkaan pääsee oppaan kanssa, ja opastuksia pidetään keskikesällä päivittäin. Vierailu majakassa sisältyy aina M/S Kertun päiväristeilyihin, ks. tapahtumakalenterimme.

Paljon luonnonnähtävyyksiä

180 hehtaaria suurella saarella on majakan lisäksi paljon muutakin nähtävää. Voit vaeltaa merkityillä luontopoluilla tai polkujen ulkopuolella, geokätköillä, rapsutella lampaita ja tunnelmoida rannattoman horisontin äärellä. Saarta ympäröivät Selkämeren kirkkaat vedet, ja mainingit lyövät rantaan Ruotsista asti.

Lapsia ja lapsenmielisiä varten Isossakarissa on seikkailupolku, ja saaren parhaalta hiekkarannalta löytyy sopiva syvyys kaikenikäisille ja -taitoisille uimareille. Sinilevästä on meillä haittaa hyvin harvoin.

Isossakarissa näkee joka päivä merikotkan ja muuta sävähdyttävää linnustoa. Saarella kasvaa kasveja, joista et ole ehkä koskaan kuullutkaan – vai mitä sanot noidanlukoista, käärmeenkielistä ja Neitsyt Maarian sänkyruohosta?

Päivämatkan aikana ehdit nähdä osan majakkasaaren monimuotoisuudesta, mutta yöpyminen saarella onnistuu myös: Voit majoittua saaren hotellissa tai luotsituvalla, yöpyä omassa veneessä, tai etsiä paikan omalle teltallesi. M/S Kertun risteilymatkojen paluu on mahdollista käyttää eri päivänä kuin meno.

Lämpimästi tervetuloa – joko päiväristeilylle tai viihtymään pidemmäksi aikaa!

Lisätietoa palveluistamme, myös kaikenlaiset varaukset:

Heinäkuun helle, ei sinilevää!