Hyvinvointia luontoretriitistä

Hyvinvointia luontoretriitistä

Tervetuloa nauttimaan rauhallisesta luontoretriittiviikonlopusta aavan meren ympäröimällä majakkasaarella. Isoonkariin tehdään luonnon äärellä hiljentymiseen johdattavia retriittejä alkukesästä ja uudestaan syys-lokakuussa.

Luontoretriitissä kiire, melu ja arjen vaatimukset katkaistaan vetäytymisellä majakkasaaren rauhaan ja hiljaisuuteen. Retriitin ohjatut luontohetket johdattavat rentoutumiseen sekä oman hyvinvoinnin palauttamiseen.

Luontoretriitti ei ole äänetön eikä osallistujien tarvitse sitoutua hiljaisuuteen. Retriitin äänimaiseman täyttävätkin lintujen laulu, aaltojen kohina ja tuulen kuiske, ja mielenkiintoisista luontohavainnoista voidaan jutella yhteisellä päivällisellä. Retriitissä annetaan kuitenkin jokaiselle rauha nauttia luonnosta ja saaren tunnelmasta omaan tahtiin omalla tavalla, ja hiljaisuus / puhumattomuus sallitaan sitä haluaville. Luontoretriitti on uskonnoton.

Mustalintuja. Kuva: Juhani Salmi.

Luontoretriitin ohjelmassa on yhteisiä, ohjattuja retkeilyjä kasveihin, lintuihin ja kallioihin tutustuen. Retkeilyiden teema on rauhallisuuden tavoittaminen ja hyvinvoinnin löytäminen luonnosta. Ohjelmaan osallistuminen on vapaaehtoista, ja ajan Isossakarissa voi käyttää myös omatoimisesti retkeillen ja hiljentyen.

Ohjelma on väljä, ja se jättää tilaa ulkoilulle, lukemiselle ja kiireettömille aterioille valmiista ruokapöydästä. Luontoretriitin ja majakkasaaren hiljaisuus tekevät tilaa sille, että jotain arjessa kadotettua voi nousta esiin.

Retriittiin osallistuvat majoittuvat Majakkamestarin talon piha-aittaan, jonka kaksikerroksisiin huoneistoihin sijoitutaan yksi hlö per kerros. Iltahiljaisuus majoitustiloissa alkaa klo 21, mutta iltaa voi jatkaa vaikka aamuun asti rantakallioilla tai yhteisissä oleskelutiloissa.

Majakkamestarin talon piha-aitta, jossa luontoretriittiin osallistuvat majoittuvat.

Luontoretriitit 2019

Luontoretriitit järjestetään perjantaista sunnuntaihin

 1. 3.-5.5.
 2. 24.-26.5.
 3. 31.5.-2.6.
 4. 7.-9.6.
 5. 27.-29.9. (täynnä, ilmoittaudu varasijalle)
 6. 4.-6.10. (täynnä, ilmoittaudu varasijalle)

Luontoretriitin hinta on 295 € / hlö ja se sisältää:

 • edestakaiset kuljetukset Uudestakaupungista Isoonkariin: lähtö pe klo 16 ja paluu su iltapäivällä (tarkka aika varmistuu lähempänä retriittiä)
 • retriittiohjelman: opastetut retkeilyt oheistehtävineen
 • majoituksen kahden hengen jaetussa aittahuoneistossa
 • täysihoidon sisältäen pe päivällisen, la aamiaisen, lounaan ja päivällisen sekä su aamiaisen ja lounaan
 • saunan perjantaina ja lauantaina (miesten ja naisten vuorot)
 • sisäänpääsyn majakkaan

Lämpimästi tervetuloa luontoretriittiin nauttimaan majakkasaaren rauhasta! 

Retriitin varaus-, maksu- ja peruutusehdot

Paikka retriittiin tulee varata ennakkoon. Retriitti maksetaan paikan päällä Isossakarissa: maksutavat käteinen, yleisimmät maksukortit sekä lahjakortti.

Varauksen voi perua kuluitta 21 vrk ennen retriittiä. Jos varaus perutaan, kun retriittiin on kolme viikkoa tai vähemmän, tai jos varaus jätetään kokonaan lunastamatta, varaus laskutetaan täysimääräisenä.

Retriitissä on säävaraus: Isoonkariin matkustamisen tuuliraja on noin 15 m/s. Retriitin toteutuminen varmistuu alustavasti retriittiä edeltävänä päivänä klo 12.45 Merisään jälkeen, ja lopullisesti retriitin aloittavana perjantaina. Ylivoimaisella säällä retriitti peruuntuu, jolloin sitä ei veloiteta eikä sen peruuntumisesta makseta korvauksia. Ennustettu epävakaa / sateinen sää ei estä retriitin toteutumista, vaan ainoastaan kova tuuli saattaa estää merelle lähdön.

 

Varaa paikkasi luontoretriittiin:

Syksyn luontoretriitit ovat täynnä. Voit ilmoittautua varasijalle sähköpostitse info@isokari.fi tai puhelimitse p. 040 1866 350.