Senioripäivä Isossakarissa

Senioripäivä Isossakarissa

Tervetuloa eläkeläisten omalle majakkamatkalle Isoonkariin! Senioripäivä Isossakarissa on eläkkeellä olevien vetreiden ja varmajalkaisten senioreiden oma, merellinen virkistyspäivä.

Voit tulla viettämään senioripäivää yksin tai ryhmässä. Taattua on, että päivän jälkeen olet saanut merellisiä kokemuksia, nähnyt kauniita maisemia sekä solminut uusia tuttavuuksia!

Keto-orvokkeja Majakkamestarin talon pihassa.

Senioripäivä Isossakarissa -risteilyt Uudestakaupungista

22.5. ja 23.5. sekä ryhmille tilauksesta

  • lähtö Uudestakaupungista kello 10.15
  • paluu Uuteenkaupunkiin kello 17.45

Päivän hinta on 65 euroa / henkilö. Hinta sisältää kaiken mitä senioripäivän ohjelmaan kuuluu: Edestakaiset merimatkat Uudestakaupungista Isoonkariin, pullakahvit menomatkalla, opastetun tutustumisen Isonkarin saareen, sisäänpääsyn majakkaan, lohikeittolounaan ja vapaavalintaisen teemakävelyn Isossakarissa.

Merimatkat taitetaan M/S Kertulla, jonka viihtyisissä sisätiloissa on keskuslämmitys ja aurinkokannella tilaa nauttia päivästä merellä.

Senioripäivän kulku

Merimatka Isoonkariin alkaa Uudenkaupungin vierassatamasta, joka sijaitsee tunnelmallisella kaupunginlahdella kaupungin keskustassa. Aluksella tarjoillaan lähdön jälkeen aamupäiväkahvi ja pulla (sis. hintaan), ja nautitaan alkaneesta matkasta ulos merelle.

Merimatkat taitetaan matkustaja-alus M/S Kertulla. Kertulla on kahvio (täydet anniskeluoikeudet), tilava aurinkokansi, sisätiloissa keskuslämmitys sekä wc:t, joten matkanteko on varsin mukavaa koleampanakin päivänä.

Maisema muuttuu suojaisen sisäsaariston ja karumman rannikkovyöhykkeen kautta lopulta avomereksi, jonka rannattomasta horisontista löytyy ainoastaan Isokari. Matkalla näkyy runsaasti lintuja ja merimerkkejä, ja opastus laivamatkan aikana tutustuttaa saaristoluontoon sekä saariston nähtävyyksiin. Matka Isoonkariin kestää noin 1,5 tuntia.

Isokari on Pohjanlahden korkein majakka. Ylös lyhtyhuoneeseen on lähes 180 porrasta, mutta majakka on ylväs nähtävyys maan tasalta katsottunakin.

Perillä Isossakarissa: Aikaa nauttia olosta saarella on noin 4,5 tuntia, josta kaikille yhteistä ohjelmaa on noin 2,5 tuntia.

Yhteinen ohjelma: Isonkarin satamasta alkavalla opastetulla kierroksella tutustutaan saaren luontoon, historiaan sekä itse majakkaan. Kierros kuljetaan rauhakseltaan, jolloin saaren upeasta kasvistosta ja maisemista pääsee nauttimaan parhaiten. Päästäkseen ylös ihailemaan majakan linssistöä on kiivettävä lähes 180 porrasta, mutta torni on vaikuttava ilmestys kauniilta majakkakedoltakin katsottuna. Isonkarin maukas ja kermainen lohikeitto nautitaan opastuksen ja majakkavierailun päätteeksi.

Yhteisen risteilyohjelman jälkeen voi nautiskella saaren maisemista, meren musiikista ja tuulen tuoksusta omin päin, tai osallistua omavalintaiselle teemakävelylle Isonkarin saari-isäntien ja -emäntien johdolla. Kävelyiden teemat ovat sotahistoria, geologia ja floora & fauna, ja näille ilmoittaudutaan menomatkalla laivassa.

Paluumatkalle lähdetään klo 16.15, ja Uuteenkaupunkiin saavutaan noin klo 17.45. Paluumatkalla voi vielä kirjoittaa postikortteja, jotka leimataan Isonkarin omalla leimalla (ei virall. postileima) ja istuskella rauhallisesti alkavasta kevätillasta nauttien.

Tervetuloa Isoonkariin virkistymään! 

 

Risteilyn varaus-, maksu- ja peruutusehdot

Paikka / paikat risteilylle tulee varata ennakkoon. Risteily maksetaan retkipäivänä laivassa ellei sen laskutuksesta ole sovittu ennakkoon. Maksutavat laivassa: käteinen, yleisimmät maksukortit sekä lahjakortti.

Kova tuuli estää liikennöinnin Isoonkariin. Risteilyn tuuliraja on noin 15 m/s tuulen suunnasta riippuen. Jos risteily joudutaan perumaan sääolosuhteiden vuoksi, asiasta ilmoitetaan liput varanneille risteilyä edeltävänä päivänä. Ylivoimaisen sään sattuessa risteilyä ei veloiteta eikä sen peruuntumisesta makseta korvauksia.

Varauksen voi perua kuluitta 14 vrk ennen matkaa. Jos varaus perutaan, kun risteilyyn on kaksi viikkoa tai vähemmän, tai jos varaus jätetään kokonaan lunastamatta, varatut paikat laskutetaan täysimääräisenä. Puhelimitse tai sähköpostitse sovitulla ryhmävarauksella voi olla tästä poikkeavat muutos-/peruutusehdot.

 

Huomioitavaa

Risteilyn erityisvaatimukset: Hyvä fyysinen peruskunto. Saarella liikutaan epätasaisia kallioita ja polkuja pitkin. Pyörätuolin, rollaattorin tai kyynärsauvojen avulla liikkuminen ei valitettavasti onnistu Isossakarissa.

 

Varaa paikka / paikat senioripäivään

Nimi (pakollinen)

Sähköpostiosoite (pakollinen)

Puhelinnumero (pakollinen)

Valitse risteilypäivä (pakollinen)

Senioreiden lippuja (65,-/hlö), valitse lukumäärä (pakollinen). Hinta sisältää merimatkat, pullakahvit menomatkalla, opastetun tutustumisen Isonkarin saareen, sisäänpääsyn majakkaan, lohikeittolounaan ja vapaavalintaisen teemakävelyn Isossakarissa.

Mahdollinen etu- / alennuskoodi

Valitse alustavan ajatuksesi mukaan mille teemakävelylle osallistut kaikille yhteisen ohjelman jälkeen:
SotahistoriaGeologiaFloora & faunaEn osallistu teemakävelylle vaan nautiskelen maisemista omin päin

Senioripäivän ohjelmaan ja hintaan sisältyy lounas, joka on kermaista lohikeittoa (L, G) saaristolaisleivän (L) kera, ruokajuomina vesi ja mehu, myös kahvi / tee.
Ilmoita tässä mahdolliset erikoisruokavaliot, jotka toivot huomioitavan. Kerro myös kuinka montaa henkilöä erikoisruokavalio koskee.

Olen tutustunut risteilyn maksu- ja peruutusehtoihin ja hyväksyn ne: (pakollinen)
Hyväksyn ehdotEn hyväksy ehtoja

Olen kiinnostunut Isonkarin majakkasaaren luonnosta ja matkailumahdollisuuksista, ja haluan vastaanottaa Sektoriloisto oy:n viestejä aina silloin tällöin.
SähköpostitseTekstiviestinäEn halua viestejä

Jäljennä merkkijono ja varmista, että et ole roskapostirobotti (pakollinen)
captcha

Tiedustelut ja varaukset myös sähköpostitse (info@isokari.fi) ja puhelimitse (p. 040 1866 350).

Isonkarin nimikkolintuja riskilöitä. Saaren satamassa on yksi Suomen suurimmista riskiläkolonioista. Kuva: Juhani Salmi.

 

Tiesitkö että?

Isoonkariin tehdään paljon tilausmatkoja ryhmille, yhdistyksille ja yrityksille, ja vapun jälkeen alkava matkailukautemme jatkuu pitkälle syksyyn. Suunnitellaan siis yhdessä ryhmällenne hyvä matka! Tarjouspyyntö on helppo lähettää verkkosivujemme kautta, ja palvelemme myös sähköpostitse (info@isokari.fi) ja puhelimitse (p. 040 1866 350). Tervetuloa!