Usein kysyttyjä kysymyksiä

Olen tulossa risteilylle. Mistä M/S Kerttu lähtee? Mitä jos myöhästyn laivasta?

Kerttu lähtee Uudenkaupungin vierassatamasta. Soita numeroon 0401866350 jos näyttää siltä että myöhästyt – sinua voidaan kyllä odottaa hetkonen. Kerttu on ainoa Isoonkariin liikennöivä laiva, ja se kulkee kerran päivässä, joten jos jäät sen kyydistä, niin matkasi joko peruuntuu kokonaan, tai sen alku siirtyy yhdellä päivällä (koskee useamman yön viipyviä hotelliasiakkaita ja luotsituvalla majoittuvia). Suosittelemme, että vieraillamme on asianmukainen vakuutusturva matkasuunnitelmien muutostilanteita varten.

Voiko risteilylle lähteä koiran kanssa?

Kyllä voi. Koirat matkustavat M/S Kertulla kansipaikoilla. Isossakarissa koirien tulee olla kytkettynä, ja ne kulkevat ihmisten mukana muualle paitsi sisälle majakkaan ja ruokailuun (missä koirien pitää odottaa ulkona).

Voiko kesähotelliin majoittua koiran kanssa?

Ei voi. Kesähotellimme kaikki kuusi huoneistoa ovat lemmikkivapaita. Koiran tai muun lemmikin kanssa voi majoittua vanhalle luotsituvalle.

Matkasuunnitelmani muuttuivat, kuinka voin perua varaukseni?

Peruutuksen tai varauksesi muutospyynnön voi tehdä puhelimitse (p. 0401866350) tai sähköpostitse (info@isokari.fi). Matkasi varausehdot löytyvät varausvahvistuksesta, jonka olet saanut sähköpostitse. Varauksesta riippuen matkasi voi perua kuluitta 1-3 viikkoa ennen matkaa.

Kuinka kauan merimatka Isoonkariin kestää?

Risteilyalus M/S Kertun vauhti on noin 8 solmua, eli se matkustaa Isoonkariin noin 1,5 tuntia per suunta. Nopeavauhtisemmalla aluksella (taksivene, tilauskuljetus) matka kestää 30-40 minuuttia.

Otanko juomavettä mukaan?

Päätä tämä itse. Isossakarissa on yksi porakaivo, mistä otamme kaiken käyttövetemme. Vesi on ihan kelvollista, ja kuivina kesinäkin se on kyllä riittänyt (vesivessoihin, saunaan, suihkuun, ravintolaan). Ota oma pullo mukaan, niin voit täyttää sitä kaivovedellä. Saaressa on myytävänä 0,5 litran lähdevesi- ja kivennäisvesipulloja. Huom. satamassa ei ole vesipistettä, joka palvelisi veneilijöitä.

Haluan lammaspaimeneksi, miten toimin?

Isonkarin lammaspaimenviikot arvotaan, ja arvonta on tammikuun puolivälissä. Ilmoittaudu arvontaan lomakkeella, joka löytyy lammaspaimenviikkojen omalta sivulta www.isokari.fi/lammaspaimeneksi.

Voiko Isossakarissa pyöräillä?

Ei maksa vaivaa tuoda pyörää Isoonkariin. Maastopyörällä voisi kyllä pyöräillä saaren ainoaa tietä, joka johtaa satamasta majakalle ja on noin 1 km pitkä. Kävellen näet ja koet kaiken paremmin, mukavasti hitaammin!

Voiko Isossakarissa telttailla?

Kyllä voi. M/S Kertun risteilymatkojen paluu voi olla eri päivänä kuin meno, joten telttailemaan on helppo tulla. Tee matkavaraus tällöin puhelimitse (0401866350), netistä ei valitettavasti voi varata tällaista räätälöityä risteilymatkaa.

Teltan voi laittaa jokamiehenoikeuksien nojalla itse sopivaksi katsomaansa paikkaan, ja saarella on myös muutama teltalle hyväksi havaittu paikka. Tule saareen niin näytämme kartalta / kerromme paikat.

Tulen Isoonkariin omalla veneellä. Voinko varata paikan satamasta ennakkoon, ja mitä satamamaksuun sisältyy?

Laituripaikkaa ei voi varata ennakkoon. Satamamaksuun (10 tai 15 euroa) sisältyy:

  • turvallinen laituripaikka aallonmurtajan suojassa
  • vessojen käyttö
  • grillauspaikan käyttö (puut valmiina)
  • mahdollisuus retkeillä ja tutustua saaren omatoimisiin, maksuttomiin ohjelmapalveluihin: mm. luontopolku, lasten seikkailupolku, lasten leikkipaikka, lintutorni, geokätköt, lammaslaidun

Satamamaksuun ei sisälly:

  • sähköä: Isonkarin laitureilla ei ole sähköä, joten sitä ei saa sinne edes lisämaksusta.
  • vettä
  • jätehuoltoa
  • sisäänpääsyä majakkaan