Hyljesafarit Sandbäckin hylkeidensuojelualueelle

Safari Sandbäckin hylkeidensuojelualueelle on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä avomerelle katsomaan ja valokuvaamaan Itämeren kookkaimpia hylkeitä, harmaahylkeitä eli halleja niiden luonnollisessa ympäristössä. Vähimmillään hylkeitä on Sandbäckillä muutamia kymmeniä, enimmillään useita satoja.

Hyljesafari on myös kahden majakan matka: Bongattua tulee sekä Sandbäck että Isokari, johon pääsee sisälle ja kiipeämään ylös asti.

Isokari, mustalintuja. Kuva: Juhani Salmi.

Safaripäivän kulku

Matkaan lähdetään klo 9 Uudenkaupungin vierassatamasta. Aluksella tarjoillaan lähdön jälkeen pullakahvit (sis. hintaan) ja nautitaan alkaneesta matkasta ulos merelle.

Matka Sandbäckille kestää noin 3 tuntia. Hyljesafarialuksella (M/S Kerttu) on kahvio (täydet anniskeluoikeudet), tilava aurinkokansi, sisätiloissa keskuslämmitys sekä wc-t, joten matkanteko on varsin mukavaa. Pikkukipparit pääsevät kokeilemaan laivan ohjaamista, ja aikuiset viihtyvät maisemia katsellen ja mm. luonto- ja meriaiheiseen kirjallisuuteen tutustuen. Opastus laivamatkan aikana tutustuttaa saaristoluontoon ja saariston nähtävyyksiin.

Sandbäckin hylkeidensuojelualueella: Vietämme Sandbäckin luodolla noin puoli tuntia hylkeitä katsellen. Niitä voi nähdä luodolla parhaimmillaan monta sataa yksilöä. Ne köllöttelevät kivellään kylki kyljessä, ja vaikka osa hylkeistä molskahtaa veteen laivan lähestyessä, moni jää jatkamaan loikoilua. Osa hylkeistä tulee lähemmäs laivaa katsomaan mitä on tekeillä, ja yleensä nämä uteliaat hylkeet ympäröivät laivan. Sandbäckin luodolle ei nousta maihin, vaan hylkeiden katselu tapahtuu laivasta.

Sandbäckin hylkeidensuojelualueelle järjestetään matkoja, tervetuloa!

Sandbäckiltä käännytään takaisin mantereelle päin, Isoonkariin. Sandbäck-Isokari-matkan aikana syödään lounas, joka sisältyy safarin hintaan.

Isossakarissa päästään maihin jaloittelemaan: Aikaa viettää saarella on noin 3 tuntia. Oppaan johdolla on mahdollisuus tutustua saaren luontoon ja kiivetä ylös majakkaan, mutta ajan voi käyttää omatoimiseen retkeilyynkin.

Paluumatkalle Isostakarista Uuteenkaupunkiin lähdetään klo 16, ja perillä Uudessakaupungissa ollaan noin klo 17.30.

Sandbäck

Kevään 2021 hyljesafarit Uudestakaupungista

  • x.x.
  • x.x.
  • x.x.
  • x.x.

Lähtö Uudestakaupungista klo 9, paluu Uuteenkaupunkiin noin klo 17.30.

Hinnat:

  • aikuiset 119 €
  • lapset alle 12 v 59 €

Hinta sisältää merimatkat Uki-Sandbäck-Isokari-Uki, aamukahvin ja pullan M/S Kertulla, vierailun Sandbäckin hylkeidensuojelualueella (ei maihinnousua hylkeidensuojelualueen luodolle eikä Sandbäckin kasuunimajakkaan), lounaan laivassa, vierailun Isonkarin saaressa ja sisäänpääsyn majakkaan.

Hyljesafareita tehdään lisäksi ryhmille tilauksesta.

Tervetuloa mukaan – hyljesafaripäivä saattaa olla kevään paras! 

Hyljesafarin varaus-, maksu- ja peruutusehdot

Paikka hyljesafarille tulee varata ennakkoon. Safari maksetaan matkapäivänä laivassa: maksutavat käteinen, yleisimmät maksukortit sekä lahjakortti.

Hyljesafareissa on säävaraus. Sandbäckille menon tuuliraja on noin 8 m/s. Safarin toteutuminen varmistuu alustavasti safaria edeltävänä päivänä klo 12.45 Merisään jälkeen, ja lopullisesti safaripäivänä. Jos Sandbäckille ei päästä kovan tuulen vuoksi, matka toteutuu Isonkarin päiväristeilynä. Hinta on tällöin 65 € (aikuiset) tai 35 € (lapset alle 12 v) per hlö, aikataulu sama (klo 9-17.30). Täysin ylivoimaisella säällä matka peruuntuu, jolloin sitä ei veloiteta eikä sen peruuntumisesta makseta korvauksia.

Tutustuthan varaus- ja maksuehtoihimme ennen varauksen tekoa.

Varaa paikat hyljesafarille

Kevään 2021 hyljesafarit tulevat varattavaksi marraskuussa 2020.

Lisätietoa ja varaukset myös puhelimitse (p. 0401866350) ja sähköpostitse (info@isokari.fi).

 

Hylkeet Sandbäckillä