Hyljeretket Sandbäckin hylkeidensuojelualueelle

Hyljeretki Sandbäckille on aito suomalainen villieläinsafari

Safari Sandbäckin hylkeidensuojelualueelle on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä avomerelle katsomaan ja valokuvaamaan Itämeren kookkaimpia hylkeitä, harmaahylkeitä eli halleja niiden luonnollisessa ympäristössä. Vähimmillään hylkeitä on Sandbäckillä muutamia kymmeniä, enimmillään useita satoja.

Hyljeretki on myös kahden majakan matka: Bongattua tulee sekä Sandbäck että Isokari, johon pääsee sisälle ja kiipeämään ylös asti.

Sandbäck on yksi Suomen seitsemästä hylkeidensuojelualueesta. Alueella on ympärivuotinen liikkumiskielto. Metsähallitus on myöntänyt erikoisluvan näiden hyljesafarien järjestämiseen.

Isokari, mustalintuja. Kuva: Juhani Salmi.

Retkipäivän kulku

Matkaan lähdetään klo 9 Uudenkaupungin vierassatamasta. Aluksella tarjoillaan lähdön jälkeen pullakahvit (sis. hintaan) ja nautitaan alkaneesta matkasta ulos merelle.

Matka Sandbäckille kestää noin 3 tuntia. Hyljesafarialuksella (M/S Kerttu) on kahvio (anniskeluoikeudet), tilava aurinkokansi, sisätiloissa keskuslämmitys sekä wc-t, joten matkanteko on varsin mukavaa. Pikkukipparit pääsevät kokeilemaan laivan ohjaamista, ja aikuiset viihtyvät maisemia katsellen ja mm. luonto- ja meriaiheiseen kirjallisuuteen tutustuen. Opastus laivamatkan aikana tutustuttaa saaristoluontoon ja saariston nähtävyyksiin.

Sandbäckin hylkeidensuojelualueella: Vietämme Sandbäckin luodolla noin puoli tuntia hylkeitä katsellen. Niitä voi nähdä luodolla parhaimmillaan monta sataa yksilöä. Ne köllöttelevät kivellään kylki kyljessä, ja vaikka osa hylkeistä molskahtaa veteen laivan lähestyessä, moni jää jatkamaan loikoilua. Osa hylkeistä tulee lähemmäs laivaa katsomaan mitä on tekeillä, ja yleensä nämä uteliaat hylkeet ympäröivät laivan. Sandbäckin luodolle ei nousta maihin, vaan hylkeiden katselu tapahtuu laivasta.

Sandbäckin hylkeidensuojelualueelle järjestetään matkoja, tervetuloa!

Sandbäckiltä käännytään takaisin mantereelle päin, Isoonkariin. Isossakarissa päästään maihin jaloittelemaan sekä nauttimaan maittavasta lounaasta. Aikaa viettää saarella on noin 3 tuntia. Oppaan johdolla on mahdollisuus tutustua saaren luontoon ja kiivetä ylös majakkaan, mutta ajan voi käyttää omatoimiseen retkeilyynkin.

Paluumatkalle Isostakarista Uuteenkaupunkiin lähdetään klo 16, ja perillä Uudessakaupungissa ollaan noin klo 17.30.

Sandbäck

Kevään 2023 hyljeretket Uudestakaupungista

  • Toukokuussa 7.5., 13.5., 18.5., ja 20.5.
  • Kesäkuussa  10.6. 

Aikataulu: Lähtö Uudestakaupungista klo 9, paluu Uuteenkaupunkiin noin klo 17.30. Saapuminen Isoonkariin noin klo 13 ja lähtö Isostakarista klo 16. 

Hinnat:

  • Aikuiset 130 €
  • Lapset alle 12 v 60€ (sis. Pikkukipparin puuhakirjan)

Hinta sisältää merimatkat Uki-Sandbäck-Isokari-Uki, aamukahvin ja pullan M/S Kertulla, vierailun Sandbäckin hylkeidensuojelualueella (ei maihinnousua hylkeidensuojelualueen luodolle eikä Sandbäckin kasuunimajakkaan), ruokailun (laivassa tai Isossakarissa safaripäivästä riippuen) ja sisäänpääsyn majakkaan. 

Hyljeretkiä tehdään lisäksi ryhmille tilauksesta.

Varaa paikat hyljeretkelle

Hyljeretket tulevat myyntiin syksyn aikana.

Varaa  hyljesafari Merikaupasta!  https://Hyljeretket

Hyljeretkiltä 13.5., 18.5. ja 20.5. sekä 10.6 on mahdollisuus jäädä yöpymään Isoonkariin, ks. hotellipakettimme saatavuus- ja hintatietoineen online-varausjärjestelmästämme Merikaupasta: https://merikauppa.isokari.fi 

Tervetuloa mukaan – hyljeretkipäivä saattaa olla kevään paras! 

Hyljeretken varaus-, maksu- ja peruutusehdot

Paikka hyljeretkelle tulee varata ennakkoon. Retki maksetaan matkapäivänä laivassa: maksutavat käteinen, yleisimmät maksukortit sekä lahjakortti.

Hyljeretkissä on säävaraus. Sandbäckille menon tuuliraja on noin 8 m/s. Retken toteutuminen varmistuu alustavasti retkeä edeltävänä päivänä klo 12.45 Merisään jälkeen, ja lopullisesti retkipäivänä. Jos Sandbäckille ei päästä kovan tuulen vuoksi, matka toteutuu Isonkarin päiväristeilynä. Hinta on tällöin 74 € (aikuiset) tai 35 € (lapset alle 12 v) per hlö, aikataulu sama (klo 9-17.30). Täysin ylivoimaisella säällä matka peruuntuu, jolloin sitä ei veloiteta eikä sen peruuntumisesta makseta korvauksia.

Tutustuthan varaus- ja maksuehtoihimme ennen varauksen tekoa.

Lisätietoa ja varaukset myös puhelimitse (p. 0401866350) ja sähköpostitse (info@isokari.fi).

Hylkeet Sandbäckillä