Hyljesafarit Sandbäckin hylkeidensuojelualueelle

Safari Sandbäckin hylkeidensuojelualueelle on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä avomerelle katsomaan ja valokuvaamaan Itämeren kookkaimpia hylkeitä, harmaahylkeitä eli halleja niiden luonnollisessa ympäristössä. Vähimmillään hylkeitä on Sandbäckillä muutamia kymmeniä, enimmillään useita satoja.

Hyljesafari on myös kahden majakan matka: Bongattua tulee sekä Sandbäck että Isokari, johon pääsee sisälle ja kiipeämään ylös asti.

Tänä kesänä voit yhdistää hyljesafarin ja yön Isossakarissa viikonloppuina 6.-7.6. ja 13.-14.6.2020, ks. hyljesafaripakettimme

Isokari, mustalintuja. Kuva: Juhani Salmi.

Safaripäivän kulku

Matkaan lähdetään klo 9 Uudenkaupungin vierassatamasta. Aluksella tarjoillaan lähdön jälkeen pullakahvit (sis. hintaan) ja nautitaan alkaneesta matkasta ulos merelle.

Merimatkan kesto Sandbäckille on noin 3 tuntia. Hyljesafarialuksella (M/S Kerttu) on kahvio (täydet anniskeluoikeudet), tilava aurinkokansi, sisätiloissa keskuslämmitys sekä wc-t, joten matkanteko on varsin mukavaa. Pikkukipparit pääsevät kokeilemaan laivan ohjaamista, ja aikuiset viihtyvät maisemia katsellen ja mm. luonto- ja meriaiheiseen kirjallisuuteen tutustuen.

Tiedoksi erityisesti koronakevääseen liittyen: M/S Kerttu on tilava kotimaanliikenteen matkustaja-alus, joka voisi ottaa kyytiin yli 100 matkustajaa. Hyljesafareillamme maksimiosallistujamäärä on 40 hlöä. Tilaa ja matkustusväljyyttä siis riittää. 

Merimatkan aikana nähdään mm. merimetsojen kolonisoimia saaria, kalasääskien asuttamia linjatauluja sekä Uudenkaupungin saariston kauniita maisemia. Matkalla näkyy runsaasti lintuja ja merimerkkejä, ja opastus laivamatkan aikana tutustuttaa saaristoluontoon ja saariston nähtävyyksiin.

Sandbäckin hylkeidensuojelualueella: Vietämme Sandbäckin luodolla noin puoli tuntia hylkeitä katsellen. Niitä voi nähdä luodolla parhaimmillaan monta sataa yksilöä. Ne köllöttelevät kivellään kylki kyljessä, ja vaikka osa hylkeistä molskahtaa veteen laivan lähestyessä, moni jää jatkamaan loikoilua. Vedessä vikkelät tulevat puolestaan lähemmäs laivaa katsomaan mitä on tekeillä, ja ne yleensä ympäröivät laivan. Hyvällä tuurilla päästään kuulemaan hylkeiden lauluakin! Sandbäckin luodolle ei nousta maihin, vaan hylkeiden katselu tapahtuu laivasta.

Sandbäckin hylkeidensuojelualueelle järjestetään matkoja, tervetuloa!

Sandbäckiltä käännytään takaisin mantereelle päin, Isoonkariin. Koronatilanteen aiheuttama muutos safarin ruokailuun (ruokailu sis. hintaan): Sandbäck-Isokari-matkan aikana ei syödä lounasta, kuten 30.3. asti oli suunniteltu, vaan lounas syödään Isonkarin saaressa ravintolatoimelle asetettuja rajoituksia noudattaen. Laivassa tarjoamme kaikille tuhdin nälänsiirtämisevään, jolla jaksaa lounaaseen asti (sis. safarin hintaan).

Isossakarissa päästään maihin jaloittelemaan: Aikaa viettää saarella on noin 3 tuntia. Oppaan johdolla on mahdollisuus tutustua saaren luontoon ja kiivetä ylös majakkaan, mutta ajan voi käyttää omatoimiseen retkeilyynkin.

Paluumatkalle Isostakarista Uuteenkaupunkiin lähdetään klo 16.30, ja perillä Uudessakaupungissa ollaan noin klo 18.

Sandbäck

Kevään 2020 hyljesafarit Uudestakaupungista

  • La 6.6. täynnä
  • Su 7.6.
  • La 13.6 täynnä
  • Su 14.6. täynnä

Lähtö Uudestakaupungista klo 9, paluu Uuteenkaupunkiin noin klo 18.

Hinnat:

  • aikuiset 119 €
  • lapset alle 12 v 59 €

Hinta sisältää merimatkat Uki-Sandbäck-Isokari-Uki, aamukahvin ja pullan M/S Kertulla, vierailun Sandbäckin hylkeidensuojelualueella (ei maihinnousua hylkeidensuojelualueen luodolle eikä Sandbäckin kasuunimajakkaan), nälänsiirtämiseväät laivassa, vierailun Isonkarin saaressa, lounaan Isossakarissa ja sisäänpääsyn majakkaan.

Hyljesafareita tehdään lisäksi ryhmille tilauksesta.

Tervetuloa mukaan – hyljesafaripäivä saattaa olla kevään paras! 

Hyljesafarin varaus-, maksu- ja peruutusehdot

Paikka hyljesafarille tulee varata ennakkoon. Safari maksetaan matkapäivänä laivassa: maksutavat käteinen, yleisimmät maksukortit sekä lahjakortti.

Hyljesafareissa on säävaraus. Sandbäckille menon tuuliraja on noin 8 m/s. Safarin toteutuminen varmistuu alustavasti safaria edeltävänä päivänä klo 12.45 Merisään jälkeen, ja lopullisesti safaripäivänä. Jos Sandbäckille ei päästä kovan tuulen vuoksi, matka toteutuu Isonkarin päiväristeilynä. Hinta on tällöin 65 € (aikuiset) tai 35 € (lapset alle 12 v) per hlö, aikataulu sama (klo 9-18). Täysin ylivoimaisella säällä matka peruuntuu, jolloin sitä ei veloiteta eikä sen peruuntumisesta makseta korvauksia.

Tutustuthan varaus- ja maksuehtoihimme ennen varauksen tekoa.

Varaa paikat hyljesafarille

Lisätietoa ja varaukset myös puhelimitse (p. 0401866350) ja sähköpostitse (info@isokari.fi).

Nimi (pakollinen)

Sähköpostiosoite (pakollinen)

Puhelinnumero (pakollinen)

Valitse safaripäivä (pakollinen). Valikossa näytetään ne safarit, joilla on vapaita paikkoja.

Aikuisten lippuja (119 € / hlö), valitse lukumäärä (pakollinen). Hinta sisältää merimatkat, aamukahvin ja pullan sekä nälänsiirtämiseväät M/S Kertulla, vierailun Sandbäckin hylkeidensuojelualueella, lounaan, vierailun Isonkarin saaressa ja sisäänpääsyn majakkaan.

Lasten lippuja (alle 12 v., 59 € / hlö), valitse lukumäärä. Hinta sisältää merimatkat, mehun ja pullan sekä nälänsiirtämiseväät M/S Kertulla, vierailun Sandbäckin hylkeidensuojelualueella, lounaan, vierailun Isonkarin saaressa ja sisäänpääsyn majakkaan.

Safarin hintaan sisältyvät pullakahvit (L), nälänsiirtämiseväät (L) sekä lounas, joka on kylmäsavukirjolohikiusausta (L, G), vihersalaattia, Isokarinlimppua (VL), luomuruisvarrasleipää (L) ja voita (L), myös kahvi. Ruokajuomina vesi ja mehu.
Ilmoita tässä mahdolliset erikoisruokavaliot, jotka toivot huomioitavan. Kerro myös kuinka montaa henkilöä erikoisruokavalio koskee.

Olen tutustunut hyljesafarin varaus- ja maksuehtoihin ja hyväksyn ne: (pakollinen)
Hyväksyn ehdotEn hyväksy ehtoja

Olen kiinnostunut Isonkarin majakkasaaren luonnosta ja matkailumahdollisuuksista, ja haluan vastaanottaa Sektoriloisto oy:n sähköpostitse lähetettävän saarikirjeen 2-3 krt vuodessa.
Kyllä kiitosEn halua viestejä

Jäljennä merkkijono ja varmista, että et ole roskapostirobotti (pakollinen)
captcha

 

Hylkeet Sandbäckillä