Kevätristeilyt 25.5. ja 30.5.

Kevätristeilyt 25.5. ja 30.5.

Isonkarin kevätristeilyllä nautitaan lämpenevän meren kimmellyksestä, muuttolintujen runsaudesta sekä majakkasaaren vehreydestä. Sataman riskilöiden lisäksi saaressa lienee jo kirjokerttuja ja muita pieniä muuttajia, kesään heränneestä kasviloistosta puhumattakaan.

Kevätristeilyjen ohjelma on väljä, mikä jättää mukavasti tilaa omatoimiselle retkeilylle, geokätköilylle, piknik-eväiden nauttimiselle ja vaikka kesäterassillamme istuskelulle. Kaikkien kannattaa ottaa mukaan kiikarit, ja rohkeat pakkaavat mukaan uimapuvut ja pyyhkeetkin.

Kirjokerttu. Kuva: Juhani Salmi.

Kevätristeilyn kulku

Risteilylle lähdetään klo 10 Uudenkaupungin vierassatamasta, joka sijaitsee tunnelmallisella kaupunginlahdella kaupungin keskustassa. Aluksella tarjoillaan lähdön jälkeen aamupäiväkahvi ja pikkupulla, ja nautitaan alkaneesta matkasta ulos merelle.

Merimatkat taitetaan matkustaja-alus M/S Kertulla. Aluksella on väljät ja lämpimät sisätilat, mutta pukeudu säähän sopivasti, niin näet ja koet enemmän aurinkokannella! Kertulla on kahviopalvelut anniskeluoikeuksin.

Maisema muuttuu suojaisen sisäsaariston ja karumman rannikkovyöhykkeen kautta lopulta avomereksi, jonka rannattomasta horisontista löytyy ainoastaan Isokari. Matkalla näkyy runsaasti lintuja ja merimerkkejä, ja opastus laivamatkan aikana tutustuttaa saaristoluontoon sekä saariston nähtävyyksiin. Merimatkan kesto on noin 1,5 h.

Kevätristeily tehdään M/S Kertulla.

Perillä Isossakarissa voi retkeillä omatoimisesti tai yhdessä ryhmän kanssa. Aikaa nauttia olosta saarella on yhteensä noin 5 tuntia.

Yhteinen, oppaan johdolla tehtävä saarikierros alkaa satamasta ja päättyy majakalle. Lounaalle mennään myös oppaan johdolla. Yhteisen risteilyohjelman jälkeen aika riittää kyllä vaikka paljasjalkapolun kokeilemiseen, talviturkin kastamiseen ja terassikauden avaamiseen!

Omatoimisesti voi mm. geokätköillä tai keskittyä linturetkeilyyn tai haaveiluun rannattoman horisontin äärellä. Omatoimisesti retkeilevien kanssa sovitaan majakkakäynnin ja lounaan kellonajat ennakkoon.

Paluumatkalle Isostakarista Uuteenkaupunkiin lähdetään klo 16.30. Paluumatkan aikana voi vielä kirjoittaa postikortteja, jotka leimataan Isonkarin omalla leimalla (ei virall. postileima) ja nauttia meritunnelmasta virvokkeiden kera. Perillä Uudessakaupungissa ollaan noin klo 18.

Keto-orvokkeja Majakkamestarin talon pihassa.

Kevätristeilyt Uudestakaupungista

Lauantaina 25.5. ja helatorstaina 30.5. (täynnä)

Lähtö Uudestakaupungista klo 10, paluu Uuteenkaupunkiin noin klo 18.

Hinnat:

  • aikuiset 65,-
  • lapset 4-12 v 35,-
  • alle nelivuotiaat maksutta

Hinta sisältää edestakaiset merimatkat, pullakahvit menomatkalla, opastetun saarikierroksen ja lounaan Isossakarissa sekä sisäänpääsyn majakkaan.

Tervetuloa mukaan – risteilypäivä saattaa olla kevään paras! 

Mustalintuja. Kuva: Juhani Salmi.

Risteilyn varaus-, maksu- ja peruutusehdot

Paikka risteilylle tulee varata ennakkoon. Risteily maksetaan matkapäivänä laivassa: maksutavat käteinen, yleisimmät maksukortit sekä lahjakortti.

Kova tuuli estää liikennöinnin Isoonkariin. Risteilyn tuuliraja on noin 15 m/s tuulen suunnasta riippuen. Jos risteily joudutaan perumaan sääolosuhteiden vuoksi, asiasta ilmoitetaan liput varanneille risteilyä edeltävänä päivänä. Ylivoimaisen sään sattuessa risteilyä ei veloiteta eikä sen peruuntumisesta makseta korvauksia.

Varauksen voi perua kuluitta 7 vrk ennen matkaa. Jos varaus perutaan, kun risteilyyn on viikko tai vähemmän, tai jos varaus jätetään kokonaan lunastamatta, varatut risteilypaikat laskutetaan täysimääräisenä.

 

Varaa paikat risteilylle

Täyteenvarattu; peruutuspaikkoja voi kysyä puhelimitse 040 1866 350.

Risteilyjä Uudestakaupungista tehdään ke 5.6. alkaen, myös 9.6. hyljesafari

 

Risteilyt tilauksesta

Järjestämme retkiä ja risteilyjä 1-75 hlön ryhmille tilauksesta. Voit lähettää tarjouspyynnön verkkosivujemme kautta, tai tiedustella retkiä puhelimitse (p. 040 1866 350) tai sähköpostitse (info@isokari.fi). Ks. myös muita risteilyjä tapahtumakalenteristamme.