Kevätristeilyt helatorstain viikonloppuna 21.–24.5.2020

Lintuharrastajille, kevään tunnelmoijille, majakkabongareille

4.5.2020 tiedotettujen koronarajoitusten mukaan nämä risteilyt joudutaan valitettavasti perumaan. Matkan varanneille on ilmoitettu asiasta sähköpostitse. Tervetuloa risteilylle Isoonkariin 3.6. alkaen! 

Ks. www.isokari.fi/risteilyt

– – – – – – – – – –

Isonkarin kevätristeilyillä pääset tutustumaan Pohjanlahden korkeimpaan majakkaan, ja sen lisäksi nauttimaan lämpenevän meren kimmellyksestä, muuttolintujen runsaudesta sekä majakkasaaren keväisestä vehreydestä. Isonkarin nimikkolintujen riskilöiden lisäksi saaressa lienee jo kirjokerttuja ja muita pieniä muuttajia, kesään heräävästä kasviloistosta puhumattakaan!

Helatorstain kevätristeilyt noudattelevat edellisvuosien suosittujen linturetkien reittiä ja ohjelmaa.

Menomatkan teemme Urpoisten merimetsokolonian sekä Keskikallion ruokkisaaren kautta (ei maihinnousua). Nämä risteilyt ovat hieno mahdollisuus päästä näkemään, kuulemaan ja haistamaan merimetsot lähes kosketusetäisyydeltä. Ruokkikin on monelle vuoden- tai jopa elämänpinna.

Isossakarissa voi retkeillä joko omatoimisesti tai oppaan johdolla entuudestaan vähemmän saarta ja sen luontoa tuntevien mukana. Ylös majakkaan pääset kiipeämään yhdessä ryhmän kanssa tai erikseen sovitusti: Majakka on muutoin lukittu, mutta oppaillamme on tornin avain.

Kevätristeilyjen ohjelma on väljä, mikä jättää mukavasti tilaa omatoimiselle retkeilylle, geokätköilylle, piknik-eväiden nauttimiselle ja vaikka kesäterassillamme istuskelulle. Kaikkien kannattaa ottaa mukaan kiikarit, ja rohkeimmat pakkaavat mukaan uimapuvut ja pyyhkeetkin.

Tervetuloa mukaan – ulkosaaristo on keväällä kauneimmillaan!

Mustalintuja. Kuva: Juhani Salmi.

Kevätristeilyt 21.–24.5.2020

Risteilyt on peruttu

Risteilylle lähdetään klo 10 Uudenkaupungin vierassatamasta, joka sijaitsee tunnelmallisella kaupunginlahdella kaupungin keskustassa. Aluksella tarjoillaan lähdön jälkeen aamupäiväkahvi ja pikkupulla, ja nautitaan alkaneesta matkasta ulos merelle.

Merimatkat taitetaan matkustaja-alus M/S Kertulla. Aluksella on väljät ja lämpimät sisätilat, mutta pukeudu säähän sopivasti, niin näet ja koet enemmän aurinkokannella! Kertulla on kahviopalvelut anniskeluoikeuksin.

Maisema muuttuu suojaisen sisäsaariston ja karumman rannikkovyöhykkeen kautta lopulta avomereksi, jonka rannattomasta horisontista löytyy ainoastaan Isokari. Matkalla näkyy runsaasti lintuja ja merimerkkejä, ja opastus laivamatkan aikana tutustuttaa saaristoluontoon sekä saariston nähtävyyksiin. Menomatkalla Isoonkariin tehdään sightseeing-kierros Urpoisten saaren ja Keskikallion luodon kautta (ei maihinnousua). Merimatkan kesto menosuuntaan on noin 2 h.

Kevätristeily tehdään M/S Kertulla.

Perillä Isossakarissa voit retkeillä omatoimisesti tai yhdessä ryhmän kanssa. Aikaa nauttia olosta saarella on n. 4,5 tuntia.

Oppaan johdolla tehtävä kierros saarella alkaa satamasta ja päättyy kiinnostavien lintu- ja luontokohteiden kiertämisen jälkeen majakalle. Lounas tarjoillaan Kasarmiravintola Mainiossa, joka sijaitsee satamasta katsoen majakan suunnalla. Yhteisen risteilyohjelman jälkeen aikaa riittää vielä vaikka paljasjalkapolun kokeilemiseen, talviturkin kastamiseen ja terassikauden avaamiseen!

Omatoimisesti voi mm. geokätköillä tai keskittyä linturetkeilyyn tai haaveiluun rannattoman horisontin äärellä. Omatoimisesti retkeilevien kanssa sovitaan majakkakäynnin ja lounaan kellonajat ennakkoon.

Paluumatkalle Isostakarista Uuteenkaupunkiin lähdetään klo 16.30. Paluumatkalla voit vielä kirjoittaa perinteiset postikortit Kertun postilaatikkoon ja valita kevään parhaat some-kuvat terveisinä ystäville ja sukulaisille. Perillä Uudessakaupungissa ollaan noin klo 18 (paluumatkan kesto 1,5 h).

Risteilypäivät ja aikataulu

Risteilypäivät PERUTTU

  • helatorstai 21.5.2020
  • perjantai 22.5.
  • lauantai 23.5.
  • sunnuntai 24.5.2020

Aikataulu:

  • Uusikaupunki-Isokari klo 10-12
  • Isokari-Uusikaupunki klo 16.30-18

Hinnat:

  • aikuiset 65 €
  • lapset alle 12 v. 35 €

Hinta sisältää merimatkat, sightseeing-kierroksen Urpoisten ja Keskikallion kautta, pullakahvit menomatkalla, luonto-oppaan palvelut ja lounaan Isossakarissa sekä sisäänpääsyn majakkaan.

Huomioitavaa: Isossakarissa liikutaan epätasaisia kallioita ja polkuja pitkin, ja käveltävää satamasta majakalle ja ruokailuun on noin 1 km suuntaansa. Pyörätuolilla tai rollaattorilla liikkuminen ei valitettavasti onnistu saarella. Vauva- ja taaperoikäisiä varten on hyvä ottaa kantoreppu mukaan.

Tervetuloa mukaan – risteilypäivä saattaa olla kevään paras! 

Varaus- ja maksuehdot

Paikka risteilylle tulee varata ennakkoon. Risteilyn voi varata tämän verkkosivun kautta, puhelimitse, sähköpostitse tai Uudenkaupungin matkailutoimistosta. Risteily maksetaan matkapäivänä laivassa: maksutavat käteinen, yleisimmät maksukortit sekä lahjakortti.

Risteilyillä on säävaraus: Risteilyn tuuliraja on noin 15 m/s tuulen suunnasta riippuen. Jos risteily joudutaan perumaan sääolosuhteiden vuoksi, asiasta ilmoitetaan liput varanneille risteilyä edeltävänä päivänä. Ylivoimaisen sään sattuessa risteilyä ei veloiteta eikä sen peruuntumisesta makseta korvauksia.

Tutustuthan varaus- ja maksuehtoihimme ennen varauksen tekoa. Huom. koronakevään poikkeusehdot: Jos sairastut tai esim. hoidat sairastunutta läheistäsi, jäät sitten vaan kotiin, eikä se maksa mitään. 

Varaa paikat risteilylle:

Varaa paikkasi kevätristeilylle helposti tästä. Varaukset myös puhelimitse ja sähköpostitse, p. 0401866350 ja info@isokari.fi.

4.5.2020 tiedotettujen koronarajoitusten mukaan nämä risteilyt joudutaan valitettavasti perumaan. Matkan varanneille on ilmoitettu asiasta sähköpostitse. 

Tervetuloa risteilylle Isoonkariin 3.6. alkaen! 

Ks. www.isokari.fi/risteilyt