Villan- ja suolantuoksuinen elämysloma majakkasaaressa

Lomalle lampaita paimentamaan? Isossakarissa vietät villan- ja suolantuoksuisen elämysloman, jonka muistat pitkään.

Isokari sijaitsee avomeren keskellä, joten lampaiden tarjoaman villaterapian lisäksi pääset nauttimaan rannattomasta horisontista sekä suolaisen meren kuohuista. Pohjanlahden korkeimman majakan, Isonkarin valo syttyy kesäiltojen hämärässäkin ohjaamaan laivoja merellä.

186 hehtaaria suuren saaren lehdoista, kedoilta ja kallioilta löytää kokenutkin luonnonharrastaja runsaasti tutkittavaa. Lampaiden paimentamiselta ja luonnonhoitotöiltä jää aikaa rentoutumiseen, valokuvaamiseen, retkeilyyn ja kalasteluun. Kokonaisen viikon aikana ehdit vaikka mitä! Voit tutustua saaren kasvistoon ja linnustoon verkkosivuillamme.

Isossakarissa on luotsiasema, kesämökkejä ja vilkasta matkailutoimintaa, mutta saaressa ei ole vakituista asutusta. Aika ajoin voi olla niin, että lammaspaimenena olet ainoa ihminen saarella.

Isonkarin lammaspaimenviikot

Isoonkariin haetaan lammaspaimenia huolehtimaan saareen kesäksi tuotavien lampaiden päivittäisistä tarpeista. Lammaspaimenen/-paimenten pestistä sovitaan viikon mittaisella lammaspaimensopimuksella, ja kerrallaan paimeneen voi tulla 1-4 henkilöä. Tarjolla on 16 lammaspaimenviikkoa ajalla 10.5.-23.8.2024. Aloitamme vuoden 2025 viikkoihin ilmoittautumiset 1.1.2025. Arvonta suoritetaan helmikuun lopussa 2025.

Paimenet majoittuvat Isonkarin vanhaan luotsitupaan. Vuonna 1858 rakennettu tupa palveli merenkulkua vuoteen 1965 asti, jolloin Isonkarin uusi – sekin nyt jo yli 50-vuotias – luotsiasema valmistui.

Luotsitupa sijaitsee sataman läheisyydessä, noin 500 m etäisyydellä Isonkarin majakasta ja lammaslaitumista. Saaren halki kävellen matkan taittaa noin 10 minuutissa.

Lammaspaimenten tehtävät

Lammaspaimenten päivittäisiin askareisiin kuuluu lampaiden laskemista, niiden hyvinvoinnin silmälläpitoa sekä tietenkin rajaton määrä hellimistä ja rapsuttelua. Paimenten tärkein tehtävä on pitää lampaat kesyinä, jotta syksyn tullen ne saadaan vaivatta saarelta takaisin mantereelle.

Paimenten edellytetään tekevän luonnonhoitotöitä saarella. Esimerkiksi laitumen kunnossapitoon liittyy työtä: haitallisia kasveja on poistettava ja aitausten kunnosta on pidettävä huolta. Niitto-, raivaus- ja muihin töihin pääsee kukin taitojensa mukaan.

Aiempaa kokemusta lampaiden hoidosta ei edellytetä, vaan saaren matkailupalveluhenkilökunta (Sektoriloisto oy) perehdyttää paimenet tehtäviinsä. Lammaspaimen/-paimenet toimivat Isossakarissa aina omalla vastuullaan, eikä Sektoriloisto oy esim. vakuuta paimenia. Paimenet eivät ole työsuhteessa Sektoriloistoon nähden.

Vuoden 2024 viikot on varattu

Lammaspaimenviikko kestää aina perjantaista perjantaihin, joskin ylivoimainen sää voi aiheuttaa muutoksia meno- ja paluuaikoihin. Kesän ensimmäinen viikko alkaa 10.5.2024, ja kesän viimeinen viikko päättyy perjantaina 30.8.2024 Viikkoja on kesällä 2024 yhteensä 16 kappaletta.

Lammaspaimenviikon hinta & varaus- ja maksuehdot

Lammaspaimenviikot ovat maksullisia. Lammaspaimenviikon hinta on 650 euroa, joka perustuu vanhasta luotsituvasta perittävään vuokraan. Paimenten lukumäärä ei vaikuta viikon hintaan. Yhdelle viikolle tulee aina ainoastaan yhden seurueen henkilöitä, eli paimeneksi voi ja saa tulla vaikka yksinään.

Lammaspaimenten merikuljetukset Uudestakaupungista Isokariin ja takaisin maksaa 50 € / henkilö sisältäen matkatavaroiden mönkijäkuljetuspalvelun saaressa. Omalla veneellä saapuvilta ei veloiteta merikuljetuksia, mutta satamamaksut tulee maksaa, jos pitää venettä Isonkarin satamassa. Ylivoimainen sää voi aiheuttaa muutoksia meno- ja paluuaikoihin. Ylivoimaisen sään aiheuttamia muutoksia lammaspaimenviikon kestossa ei huomioida hinnanalennuksin muttei myöskään hinnankorotuksin.

Lammaspaimenviikot  laskutetaan kokonaisuudessaan kun arvonta on suoritettu ja paimenviikko on otettu vastaan (maaliskuu 2024).                                                                      Kts. varaus- ja maksuehtomme.

Lammaspaimenviikot arvotaan

Isokarin lammaspaimenviikot arvotaan ilmoittautuneiden hakijoiden kesken. Ilmoittautuminen ensi vuoden arvontaan päättyy 28.2.2025.

Arvonnassa menestyneiden tulee ottaa oma viikkonsa vastaan 7 vrk kuluessa arvontatuloksen ilmoittamisesta.

Lammaspaimenviikot laskutetaan kokonaisuudessaan ennakkoon. Viikon varaus on sitova, kun lammaspaimenviikon lasku on maksettu. Jos laskua ei makseta eräpäivään mennessä, varaus raukeaa, ja viikko arvotaan uudelleen. Kuljetukset Isokarille voidaan maksaa laivassa kuljetuspäivänä.

Lisätietoa sähköpostitse info@isokari.fi ja puhelimitse p. 0401866350.

Ilmoittaudu arvontaan täyttämällä lomake: 

  Nimi (pakollinen)

  Sähköpostiosoite (pakollinen)

  Puhelinnumero (pakollinen)

  Paikkakunta (pakollinen)

  Valitse sopivat lammaspaimenviikot (pakollinen). Voit valita useita viikkoja. Viikot arvotaan kullekin viikolle ilmoittautuneiden kesken.

  Viikko 1: 10.5 - 17.5.Viikko 2: 17.5 - 24.5.Viikko 3: 24.5 - 31.5.Viikko 4: 31.5 - 7.6.Viikko 5: 7.6 - 14.6.Viikko 6: 14.6 - 21.6.Viikko 7: 21.6 - 28.6.Viikko 8: 28.6 - 5.7.Viikko 9: 5.7 - 12.7.Viikko 10: 12.7 - 19.7.Viikko 11: 19.7 - 26.7.Viikko 12: 26.7 - 2.8.Viikko 13: 2.8 - 9.8.Viikko 14: 9.8 - 16.8.Viikko 15: 16.8 - 23.8.Viikko 16: 23.8 - 30.8.

  Lammaspaimenviikolle osallistuu aikuisia, valitse lukumäärä (pakollinen)

  Lammaspaimenviikolle osallistuu lapsia alle 12 v., valitse lukumäärä (pakollinen). Ilmoita lisätiedoissa lapsen / lasten ikä / iät lammaspaimenviikon alussa.

  Tulo Isoonkariin: tarve kuljetuksille (pakollinen)

  Tulen / tulemme omalla veneelläVaraan edestakaiset kuljetukset Uudestakaupungista Isoonkariin

  Viikoille 12-14 voi ottaa mukaan koiran tai muun lemmikkieläimen. Matkustaako mukananne lemmikkieläimiä?

  Ei lemmikkejäMukana lemmikkieläin

  Lisätiedot ilmoittautumiseen liittyen (lapset, lemmikit, muuta):

  Olen tutustunut lammaspaimenviikon varaus- ja maksuehtoihin ja hyväksyn ne (pakollinen)

  Hyväksyn ehdotEn hyväksy ehtoja

  Olen kiinnostunut Isonkarin majakkasaaren luonnosta ja matkailumahdollisuuksista, ja haluan vastaanottaa Sektoriloisto oy:n sähköpostitse lähetettävän saarikirjeen 2-3 krt vuodessa.

  Kyllä kiitosEn halua viestejä

  Jäljennä merkkijono ja varmista, että et ole roskapostirobotti (pakollinen)

  captcha

  Klikkaamalla "Ilmoittaudu" osallistut helmikuun lopussa suoritettavaan Isonkarin lammaspaimenviikkojen arvontaan. Onnea!

  PS

  Villan- ja suolantuoksuiselle elämyslomalle pääsee myös siten, että majoittuu Isonkarin kesähotelliin yhdeksi tai useammaksi yöksi. Lampaita pääsee kyllä rapsuttamaan, vaikka ei olisikaan varsinainen lammaspaimen. Lämpimästi tervetuloa!