Villan- ja suolantuoksuinen elämysloma majakkasaaressa

Lomalle lampaita paimentamaan? Isossakarissa vietät villan- ja suolantuoksuisen elämysloman, jonka muistat pitkään.

Isokari sijaitsee avomeren keskellä, joten lampaiden tarjoaman villaterapian lisäksi pääset nauttimaan rannattomasta horisontista sekä suolaisen meren kuohuista. Pohjanlahden korkeimman majakan, Isonkarin valo syttyy kesäiltojen hämärässäkin ohjaamaan laivoja merellä.

180 hehtaaria suuren saaren lehdoista, kedoilta ja kallioilta löytää kokenutkin luonnonharrastaja runsaasti tutkittavaa. Lampaiden paimentamiselta ja luonnonhoitotöiltä jää aikaa rentoutumiseen, valokuvaamiseen, retkeilyyn ja kalasteluun. Kokonaisen viikon aikana ehdit vaikka mitä! Voit tutustua saaren kasvistoon ja linnustoon verkkosivuillamme.

Isossakarissa on luotsiasema, kesämökkejä ja vilkasta matkailutoimintaa, mutta saaressa ei ole vakituista asutusta. Aika ajoin voi olla niin, että lammaspaimenena olet ainoa ihminen saarella.

Isonkarin lammaspaimenviikot

Isoonkariin haetaan lammaspaimenia huolehtimaan saareen kesäksi tuotavien lampaiden päivittäisistä tarpeista. Lammaspaimenen/-paimenten pestistä sovitaan viikon mittaisella lammaspaimensopimuksella, ja kerrallaan paimeneen voi tulla 1-4 henkilöä. Tarjolla on 13 lammaspaimenviikkoa ajalla 22.5.-21.8.2020. – – – Kesän 2020 kaikki viikot on varattu. Jos lammaspaimenviikkoja vapautuu uudelleen varattavaksi, tiedotamme näistä Facebook-sivullamme @visitisokari

Paimenet majoittuvat Isonkarin vanhaan luotsitupaan. Vuonna 1858 rakennettu tupa palveli merenkulkua vuoteen 1965 asti, jolloin Isonkarin uusi – sekin nyt jo yli 50-vuotias – luotsiasema valmistui.

Luotsitupa sijaitsee sataman läheisyydessä, noin 500 m etäisyydellä Isonkarin majakasta ja lammaslaitumista. Saaren halki kävellen matkan taittaa noin 10 minuutissa.

Lammaspaimenten tehtävät

Lammaspaimenten päivittäisiin askareisiin kuuluu lampaiden laskemista, niiden hyvinvoinnin silmälläpitoa sekä tietenkin rajaton määrä hellimistä ja rapsuttelua. Paimenten tärkein tehtävä on pitää lampaat kesyinä, jotta syksyn tullen ne saadaan vaivatta saarelta takaisin mantereelle.

Paimenten edellytetään tekevän luonnonhoitotöitä saarella. Esimerkiksi laitumen kunnossapitoon liittyy työtä: orjanruusua on poistettava ja aitausten kunnosta on pidettävä huolta. Niitto-, raivaus- ja muihin töihin pääsee kukin taitojensa mukaan. Vapaasti laiduntavien eläinten kanssa toimittaessa tarvitaan riittävää kokoa, mistä syystä lammaspaimenviikkojen alaikäraja on 10 vuotta.

Aiempaa kokemusta lampaiden hoidosta ei edellytetä, vaan saaren matkailupalveluhenkilökunta (Sektoriloisto oy) perehdyttää paimenet tehtäviinsä. Lammaspaimen/-paimenet toimivat Isossakarissa aina omalla vastuullaan, eikä Sektoriloisto oy esim. vakuuta paimenia. Paimenet eivät ole työsuhteessa Sektoriloistoon nähden.

Varattavat viikot 2020

Lammaspaimenviikko kestää aina perjantaista perjantaihin, joskin ylivoimainen sää voi aiheuttaa muutoksia meno- ja paluuaikoihin. Kesän ensimmäinen viikko alkaa 22.5.2020, ja kesän viimeinen viikko päättyy perjantaina 21.8.2020. Viikkoja on kesällä 2020 yhteensä 13 kpl.

 1. 22.–29.5.2020
 2. 29.5.–5.6.
 3. 5.–12.6.
 4. 12.–18.6. (lyhyempi, alennushintainen viikko)
 5. 18.–26.6. (pitkä, juhannuksen sisältävä viikko)
 6. 26.6.–3.7.
 7. 3.–10.7.
 8. 10.–17.7.
 9. 17.–24.7.
 10. 24.–31.7.
 11. 31.7–7.8.
 12. 7.–14.8.
 13. 14.–21.8.2020

Viikoille 12 ja 13 voi ottaa mukaan lemmikkieläimiä.

Jos varattuja lammaspaimenviikkoja vapautuu uudelleen varattavaksi, tiedotamme näistä Facebook-sivullamme @visitisokari.

Lammaspaimenviikon hinta & varaus- ja maksuehdot

Lammaspaimenviikot ovat maksullisia. Lammaspaimenviikon hinta on 600 euroa (4. vko 450,- ja 5. vko 700,-), joka perustuu vanhasta luotsituvasta perittävään vuokraan. Paimenten lukumäärä ei vaikuta viikon hintaan. Yhdelle viikolle tulee aina ainoastaan yhden seurueen henkilöitä, eli paimeneksi voi ja saa tulla vaikka yksinään. Lammaspaimenviikkojen alaikäraja on 10 vuotta.

Lammaspaimenten merikuljetukset Uudestakaupungista Isoonkariin maksavat 50 euroa/hlö meno-paluu sisältäen matkatavaroiden mönkijäkuljetuspalvelun saaressa. Omalla veneellä saapuvilta ei veloiteta merikuljetuksia, mutta satamamaksut tulee maksaa, jos pitää venettä Isonkarin satamassa. Ylivoimainen sää voi aiheuttaa muutoksia meno- ja paluuaikoihin. Ylivoimaisen sään aiheuttamia muutoksia lammaspaimenviikon kestossa ei huomioida hinnanalennuksin muttei myöskään hinnankorotuksin.

Lammaspaimenviikot ja paimenten merikuljetukset laskutetaan kokonaisuudessaan helmikuussa 2020.

Ks. varaus- ja maksuehtomme.

Tiedustelut ja varaukset

info@isokari.fi, p. 040 1866 350

– – – Kesän 2020 kaikki viikot on varattu. Jos lammaspaimenviikkoja vapautuu uudelleen varattavaksi, tiedotamme näistä Facebook-sivullamme @visitisokari

Isonkarin lammaspaimenviikot arvotaan niille ilmoittautuneiden hakijoiden kesken. Ilmoittautuminen arvontaan päättyi 15.1.2020.

Lammaspaimenviikot arvotaan viikon 4 alussa. Arvonnassa menestyneiden tulee ottaa oma viikkonsa vastaan 7 vrk kuluessa arvontatuloksen ilmoittamisesta. Lammaspaimenviikot ja paimenten merikuljetukset laskutetaan kokonaisuudessaan ennakkoon.

Kesän 2021 lammaspaimenviikkojen arvonta suoritetaan tammikuussa 2021.

Ps.

Villan- ja suolantuoksuiselle elämyslomalle pääsee myös siten, että majoittuu Isonkarin kesähotelliin yhdeksi tai useammaksi yöksi. Lampaita pääsee kyllä rapsuttamaan, vaikka ei olisikaan varsinainen lammaspaimen. Lämpimästi tervetuloa!