Luotsitupa majakkasaaressa

Luotsitupa majakkasaaressa

Isonkarin vanha luotsitupa on elämyksellinen vuokramökki mm. omatoimisille luonto- ja linturetkeilijöille. Tupaa vuokrataan toukokuussa / elo-lokakuussa viikonloppu tai viikko kerrallaan, ja keskikesällä tuvassa majoittuvat saaren lammaspaimenet. Tupaan voi majoittua maks. neljä henkilöä.

Vanhan luotsituvan palvelusaika päättyi vuonna 1965, kun Isonkarin uusi luotsiasema valmistui.

Kauas merelle näkyvä valkoinen helmi korkealla kalliolla on Isonkarin vanha luotsitupa. Se on rakennettu vuonna 1858 ja sen torni nelisenkymmentä vuotta myöhemmin 1800-luvun lopussa. Luotsituvan palvelusaika päättyi vuonna 1965, kun Isonkarin uusi luotsiasema valmistui.

Tänä päivänä vanha luotsitupa on matkailukäytössä. Isonkarin lammaspaimenet majoittuvat tuvassa ajalla 30.5.-16.8.2019, ja tupa on muiden matkailijoiden käytössä varhaisesta keväästä pitkälle syksyyn. Tupaan voi majoittua maks. neljä henkilöä.

Isonkarin vanha luotsitupa

Tupa on nostalgisen hyvässä kunnossa. Sisustus henkii mennyttä aikaa, ja modernit kodinkoneet takaavat mukavan saariloman. Juoma- ja käyttövettä tuodaan tuvalle Majakkamestarin talolta kanistereissa, mutta juoksevaa vettä tai viemäröintiä ei ole. Tiskit hoituvat pihan pesupaikalla, kunhan ensin lämmittää tiskiveden hellalla. Tuvassa on sähköt ja sähkölämmitys.

Luotsituvassa on eteinen, tupakeittiö, makuuhuone (kaksi vuodetta) ja tornikamari (kaksi vuodetta). Tornikamarin portaat ovat varsin jyrkät, ja niiden kiipeäminen vaatiikin sekä ketteryyttä että malttia: Torni ei siis sovellu pienten lasten eikä kankeajalkaisten majoittumiseen.

Keittiö on varusteltu neljälle hengelle (ruuanvalmistusvälineet, astiasto). Tupakeittiön kirjakaapissa on miljööseen sopivaa luettavaa faktasta fiktioon, ja ajanvietettä tarjoavat myös radio sekä pelikortit.

Luotsituvan pihassa on moderni, siisti kuivakäymälä, ja saunaan pääsee Majakkamestarin talolla. Isossakarissa on loputtomiin sileitä avokallioita ja ympärillä Selkämeren kirkkaat vedet. Luotsituvan lähin ranta on saaren paras hiekkaranta, jolla on uimakoppi vaatteiden vaihtoon.

 

Matkustaminen Isoonkariin

Ajalla 26.4.-30.5. ja 16.8.-20.10.2019

Luotsituvan vuokrahinta sisältää edestakaiset kuljetukset Uudestakaupungista Isoonkariin 1-4 henkilölle tavaroineen. Kuljetukset tehdään iltapäivällä ajalla klo 12-16, ja tarkka aikataulu varmistetaan lähempänä matka-ajankohtaa, heti kun se on tiedossa. – – Isoonkariin ei ole aikataulutettua yhteysalusliikennettä, vaan kuljetukset tehdään saaren kaikki kuljetustarpeet kokonaisuutena huomioiden.

Huomioitavaa: Kova tuuli ja / tai korkea aallokko estävät kaiken liikennöinnin Isoonkariin, ja sää voi aiheuttaa muutoksia sovittuihin aikatauluihin. Jos matka peruuntuu ylivoimaisen sään takia, jo maksettu varauksen hinta palautetaan täysimääräisenä / varausta ei veloiteta.

 

Luotsituvan hinta ja varausehdot

Tupa on vuokrattavissa ajalla 26.4.-30.5. ja 16.8.-20.10.2019. Vaihtopäivä on aina joko perjantai tai sunnuntai. Luotsituvan vuokrahinnat ovat

  • perjantai-sunnuntai (2 vrk), hinta 500 euroa (sis. kuljetukset 1-4 hlölle)
  • sunnuntai-perjantai (5 vrk), hinta 450 euroa (sis. kuljetukset 1-4 hlölle)
  • koko viikko (pe-pe tai su-su), hinta 650 euroa (sis. kuljetukset 1-4 hlölle)

Luotsituvan varauksen voi perua kuluitta 21 vrk ennen matkaa. Jos varaus perutaan, kun matkaan on kolme viikkoa tai vähemmän, tai jos varaus jätetään kokonaan lunastamatta, varaus laskutetaan täysimääräisenä.

 

Varaa tupa

Lisätiedot ja varaukset myös sähköpostitse (info@isokari.fi) tai puhelimitse (p. 040 1866 350).

Tervetuloa!