Isonkarin luotsitupa

Luotsitupa majakkasaaressa

Majakkamatkalle majoittuen vanhalla luotsiasemalla! Isossakarissa retkitukikohtanne on yksi Suomen parhaiten säilyneistä luotsituvista.

Kauas merelle näkyvä valkoinen helmi korkealla kalliolla on Isonkarin vanha luotsitupa. Se on rakennettu vuonna 1858 ja sen torni nelisenkymmentä vuotta myöhemmin 1800-luvun lopussa. Luotsituvan palvelusaika päättyi vuonna 1965, kun Isonkarin uusi luotsiasema valmistui.

Tänä päivänä vanha luotsitupa on matkailukäytössä. Isonkarin lammaspaimenet majoittuvat tuvassa ajalla 30.5.-16.8.2019, ja tupa on muiden matkailijoiden käytössä varhaisesta keväästä pitkälle syksyyn. Tupaan voi majoittua maks. neljä henkilöä.

Isonkarin vanha luotsitupa

Tupa on nostalgisen hyvässä kunnossa. Sisustus henkii mennyttä aikaa, ja modernit kodinkoneet takaavat mukavan saariloman. Juoma- ja käyttövettä tuodaan tuvalle Majakkamestarin talolta kanistereissa, mutta juoksevaa vettä tai viemäröintiä ei ole. Tiskit hoituvat pihan pesupaikalla, kunhan ensin lämmittää tiskiveden hellalla. Tuvassa on sähköt ja sähkölämmitys.

Luotsituvassa on eteinen, tupakeittiö, makuuhuone (kaksi vuodetta) ja tornikamari (kaksi vuodetta). Tornikamarin portaat ovat varsin jyrkät, ja niiden kiipeäminen vaatiikin sekä ketteryyttä että malttia: Torni ei siis sovellu pienten lasten eikä epävarmajalkaisten majoittumiseen.

Keittiö on varusteltu neljälle hengelle (ruuanvalmistusvälineet, astiasto). Tupakeittiön kirjakaapissa on miljööseen sopivaa luettavaa faktasta fiktioon, ja ajanvietettä tarjoavat myös radio sekä pelikortit.

Luotsituvan pihassa on moderni, siisti kuivakäymälä, ja saunaan pääsee Majakkamestarin talolla. Isossakarissa on loputtomiin sileitä avokallioita ja ympärillä Selkämeren kirkkaat vedet. Luotsituvan lähin ranta on saaren paras hiekkaranta, jolla on uimakoppi vaatteiden vaihtoon.

 

Varaa tupa

Tupa on vuokrattavissa ajalla 26.4.-30.5. ja 16.8.-20.10.2019. Keskikesällä tupa on saaren lammaspaimenten käytössä. Luotsituvan vuokrahinnat ovat

  • perjantai-sunnuntai (2 vrk), hinta 500 euroa (sis. kuljetukset 1-4 hlölle)
  • sunnuntai-perjantai (5 vrk), hinta 500 euroa (sis. kuljetukset 1-4 hlölle)
  • koko viikko (pe-pe tai su-su), hinta 700 euroa (sis. kuljetukset 1-4 hlölle)

Lisätiedot ja varaukset sähköpostitse (info@isokari.fi) tai puhelimitse (p. 040 1866 350).

Tervetuloa!