Luotsitupa majakkasaaressa

Isonkarin vanha luotsitupa on elämyksellinen vuokramökki omatoimisille majakkaharrastajille ja luontoretkeilijöille. Tupaan voi majoittua maks. neljä henkilöä.

Vanhan luotsituvan palvelusaika päättyi vuonna 1965, kun Isonkarin uusi luotsiasema valmistui.

Kauas merelle näkyvä valkoinen helmi korkealla kalliolla on Isonkarin vanha luotsiasema. Se on rakennettu vuonna 1858 ja sen torni nelisenkymmentä vuotta myöhemmin 1800-luvun lopussa. Saaren alkuperäisen luotsiaseman palvelusaika päättyi vuonna 1965, kun Isonkarin uusi luotsiasema valmistui.  Selvyyden vuoksi vanhaa luotsiasemaa kutsutaan tänä päivänä luotsituvaksi.

Tänä päivänä vanha luotsitupa on matkailukäytössä. Isonkarin lammaspaimenet majoittuvat tuvassa ajalla 10.5.-20.9.2024, ja tupa on muiden matkailijoiden käytössä varhaisesta keväästä pitkälle syksyyn.

Tupa on nostalgisen hyvässä kunnossa. Sisustus henkii mennyttä aikaa, ja modernit kodinkoneet takaavat mukavan saariloman. Juoma- ja käyttövettä tuodaan tuvalle Majakkamestarin talolta kanistereissa, mutta juoksevaa vettä tai viemäröintiä ei ole. Tiskit hoituvat pihan pesupaikalla, kunhan ensin lämmittää tiskiveden hellalla. Tuvassa on sähköt ja sähkölämmitys.

Luotsituvassa on eteinen, tupakeittiö, makuuhuone (kaksi vuodetta) ja tornikamari (kaksi vuodetta). Tornikamarin portaat ovat varsin jyrkät, ja niiden kiipeäminen vaatii sekä ketteryyttä että malttia: Torni ei siis sovellu pienten lasten eikä kankeajalkaisten majoittumiseen.

Keittiö on varusteltu neljälle hengelle (ruuanvalmistusvälineet, astiasto). Tuvan kirjakaapista löytyy miljööseen sopivaa luettavaa faktasta fiktioon, ja ajanvietettä tarjoavat myös radio sekä pelikortit. Tuvassa ei ole televisiota, mutta saaren oma tietoliikennemasto tarjoaa luotsituvallekin hyvät 4G-yhteydet hupia ja hyötyä ajatellen.

Luotsituvan pihassa on moderni, kompostoiva kuivakäymälä, ja saunaan pääsee varauksesta Majakkamestarin talolla. Isossakarissa on loputtomiin sileitä avokallioita ja ympärillä Selkämeren kirkkaat vedet. Luotsituvan lähin ranta on saaren paras hiekkaranta, jolla on uimakoppi vaatteiden vaihtoon.

Luotsituvan varaaminen ja varausehdot

Tupa on vuokrattavissa ajalla 19.4.-10.5. ja 1.9.-27.10.2024. Keskikesällä tupa on saaren lammaspaimenten käytössä.

Luotsituvan hinnat, sis. kuljetukset saareen:

  • 500 € / viikonloppu pe-su
  • 650 € / viikko pe-pe tai su-su
  • muut ajat ja hinnat sopimuksen mukaan

Huomioitavaa: Kova tuuli estää kaiken liikennöinnin Isoonkariin, ja sää voi aiheuttaa muutoksia sovittuihin aikatauluihin. Jos matka peruuntuu ylivoimaisen sään takia, varausta ei veloiteta.

Luotsituvan varauksen voi perua kuluitta 21 vrk ennen matkaa. Jos varaus perutaan, kun matkaan on kolme viikkoa tai vähemmän, tai jos varaus jätetään kokonaan lunastamatta, varaus laskutetaan täysimääräisenä. Tutustuthan varaus- ja maksuehtoihimme ennen varauksen tekoa.

Varaukset ja lisätietoa tuvasta myös sähköpostitse info@isokari.fi ja puhelimitse p. 040 1866 350.

Tervetuloa!