Kansainvälinen majakkapäivä

Kiitos tunnelmallisesta majakkapäivän viikonlopusta kaikille kävijöillemme! Elokuun samettiyö lumoaa majakan ystävät taas kesän 2020 päätteeksi.

– – – – –

Kansainvälistä majakkapäivää vietetään vuosittain elokuun kolmantena sunnuntaina. Tänä vuonna majakkapäivä on sunnuntai 18.8.2019.

Vaikka majakoiden, pookien ja erilaisten loistojen merkitys merenkulun turvalaitteina on modernin teknologian aikana pienentynyt, ovat ne edelleen olennainen osa kansallista historiaamme ja meremme maisemaa.

Majakkapäivänä nostetaan esiin majakoiden tarpeellisuus navigoinnin tukena tänäkin päivänä, sekä arvo historiansa ja arkkitehtuurinsa vuoksi kiinnostavina suojelu- ja vierailukohteina. Isossakarissa, kuten monella muullakin suomalaisella sekä ulkomaisella majakalla, on erityistä ohjelmaa majakkapäivänä.

Tervetuloa viettämään kansainvälistä majakkapäivää Isoonkariin 17.-18.8.!

Kuva: Petri Porkola

Majakkapäivä Isossakarissa

Kansainvälistä majakkapäivää vietetään Isossakarissa koko viikonlopun ajan. Saareen tehdään risteilyt Uudestakaupungista lauantaina ja sunnuntaina, majakkaopastuksia pidetään veneilijöille sään ja kysynnän mukaan, satamatoimisto Isobaari palvelee kesän tapaan ja kesähotelli täyttyy yön yli viipyvistä majakkamatkailijoista. Muu ohjelma tarkentuu lähempänä ajankohtaa säitäkin seuraillen.

Kansainvälisen majakkapäivän risteilyt Uudestakaupungista

 • Lauantaina 17.8. ja sunnuntaina 18.8.
 • Aikataulu:
  • Lähtö Uudestakaupungista klo 10.30
  • Lähtö Isostakarista klo 16 (paluu Uuteenkaupunkiin noin klo 17.30)
 • Hinnat:
  • Aikuiset 65 €
  • Lapset 4-12 v. 29 €; lapset 0-3 v. maksutta
  • Hinta sisältää edestakaiset merimatkat, opastetun saarikierroksen, sisäänpääsyn majakkaan sekä lounaan Isossakarissa.
 • Paikkavaraukset risteilylle verkkosivuiltamme, sähköpostitse (info@isokari.fi) tai puhelimitse 040 1866 350.

Yöpymisen sisältävät majakkamatkapaketit 17.-18.8.2019

Majakkapäivän viikonloppupakettimme sisältävät edestakaiset kuljetukset Uudestakaupungista Isoonkariin, majoituksen, saunan ja täysihoidon. Sisälle majakkaan pääsee opastetun kierroksen yhteydessä lauantaina sekä erikseen sovitusti myös yleisten opastusten ulkopuolella.

Matkat saareen tehdään M/S Kertulla, jonka aikataulu on: lähtö la 17.8. klo 10.30 ja paluu su 18.8. klo 17.30 (lähtö Isostakarista klo 16).

Täysihoito sisältää lauantaina lounaan ja päivällisen sekä sunnuntaina aamiaisen ja lounaan. Kansainvälisen majakkapäivän menumme on kalapainotteinen (ennakkoon ilmoitetut erikoisruokavaliot huomioidaan).

Majoitusvaihtoehtomme ovat 1) Majakkamestarin talon sviittihuoneisto Loisto (2 hh), 2) Majakkamestarin talon perhehuoneisto Pikkulepinkäinen (4 hh) ja 3) Majakkamestarin talon piha-aitta (1-2 hh)

Matkapakettien hinnat eri majoitusvaihtoehdoissa: 

1) Majoitus sviittihuoneisto Loistossa, hinta 329 € kahdelle

2) Majoitus Majakkamestarin talon piha-aitassa, hinta 299 € kahdelle (2 hh)

3) Majoitus Majakkamestarin talon piha-aitassa, hinta 199 € yhdelle (1 hh)

Hinnat sis. edestakaiset kuljetukset Uudestakaupungista Isoonkariin, majoituksen, saunan ja täysihoidon.

Varauspyynnöt sähköpostitse (info@isokari.fi) tai puhelimitse p. 040 1866 350.

Tervetuloa viettämään majakkapäivää Isoonkariin! 

Matkojen varaus-, maksu- ja peruutusehdot

Risteily / majakkamatkapaketti tulee varata ennakkoon. Varauksen voi tehdä verkkosivuillamme (risteilyt), puhelimitse (p. 040 1866 350) tai sähköpostitse (info@isokari.fi). Matkat maksetaan matkapäivänä laivassa (risteilyt) tai paikan päällä Isossakarissa (yöpymisen sisältävät matkapaketit): maksutavat käteinen, yleisimmät maksukortit sekä lahjakortti.

Risteilyvarauksen voi perua kuluitta 7 vrk ennen matkaa. Jos varaus perutaan, kun risteilyyn on viikko tai vähemmän, tai jos varaus jätetään kokonaan lunastamatta, varatut risteilypaikat laskutetaan täysimääräisenä.

Yöpymisen sisältävän majakkamatkapaketin voi perua kuluitta 21 vrk ennen matkaa. Jos varaus perutaan kun matkaan on kaksi viikkoa tai vähemmän, tai jos varaus jätetään kokonaan lunastamatta, varattu matkapaketti laskutetaan täysimääräisenä.

Kova tuuli saattaa estää liikennöinnin Isoonkariin. Kertulla tehtävien merimatkojen tuuliraja on noin 15 m/s tuulen suunnasta riippuen. Jos matka joudutaan perumaan sääolosuhteiden vuoksi, asiasta ilmoitetaan matkan varanneille matkaa edeltävänä päivänä. Ylivoimaisen sään sattuessa matkaa ei veloiteta eikä sen peruuntumisesta makseta korvauksia.

 

Varaa paikat risteilylle 17./18.8.

  Nimi (pakollinen)

  Sähköpostiosoite (pakollinen)

  Puhelinnumero (pakollinen)

  Valitse risteilypäivä (pakollinen).

  Aikuisten lippuja (65,-/hlö), valitse lukumäärä (pakollinen). Hinta sisältää merimatkat, lounaan, opastetun kierroksen saarella sekä sisäänpääsyn majakkaan.

  4-12 v lasten lippuja (29,-/hlö), valitse lukumäärä. Hinta sisältää merimatkat, lounaan, opastetun kierroksen saarella sekä sisäänpääsyn majakkaan.

  Paikkavaraus sylilapselle alle 4 v (maksuton), valitse lukumäärä

  Mahdollinen etu- / alennuskoodi

  Risteilyn hintaan sisältyy lounas, joka on kylmäsavukirjolohikiusausta (L, G) ja Isokarinlimppua (L), lisäksi tarjolla on lohkopunajuuria ja pikkukurkkuja sekä kuivattua luomuruisvarrasleipää (L), ruokajuomina vesi ja mehu, myös kahvi/tee.

  Ilmoita tässä mahdolliset erikoisruokavaliot, jotka toivot huomioitavan. Kerro myös kuinka montaa henkilöä erikoisruokavalio koskee.

  Olen tutustunut risteilyn maksu- ja peruutusehtoihin ja hyväksyn ne: (pakollinen)

  Hyväksyn ehdotEn hyväksy ehtoja

  Olen kiinnostunut Isonkarin majakkasaaren luonnosta ja matkailumahdollisuuksista, ja haluan vastaanottaa Sektoriloisto oy:n viestejä aina silloin tällöin.

  SähköpostitseTekstiviestinäEn halua viestejä

  Jäljennä merkkijono ja varmista, että et ole roskapostirobotti (pakollinen)

  captcha

  Risteilyvaraukset myös puhelimitse (p. 040 1866 350) tai sähköpostitse (info@isokari.fi). Yöpymisen sisältävien majakkamatkapakettien varauspyynnöt puhelimitse ja sähköpostitse.