Luontokierros saarella ja ylös majakkaan!

Olet ensimmäistä kertaa saarella, ja haluat kuulla sen historiasta ja luonnosta? Haluat kiivetä ylös majakkaan? Tule mukaan opastetulle kierrokselle! Koulutetut saarioppaat vievät sinut mukaansatempaavalle kierrokselle, joka kirjaimellisesti huipentuu ylös majakkatorniin.

Majakka peruskorjataan kesällä 2020, ja se vaikuttaa vierailuihin majakassa. Majakan yläosaan ei ole pääsyä sinä aikana, kun lyhtykojua ja vahtihuoneita remontoidaan. Myös opastusten kellonajat ja määrät (kuinka monta ryhmää majakkaan pääsee per päivä) vaihtelevat päiväkohtaisesti. Lisätiedot satamatoimistosta p. 0440998299 sekä risteilymatkustajien osalta varaamostamme p. 0401866350. 

Isonkarin saareen tutustuu parhaiten opastetulla kierroksella. Opastus kestää noin 2 tuntia, ja sen aikana tutustutaan komeaan saaristoluontoon, armeijan Isoonkariin jättämiin jälkiin sekä itse majakkaan. Kierros alkaa Selkämeren kansallispuiston infokatokselta, joka sijaitsee satamatoimisto Isobaarin vieressä. Kierroksen opastettu osuus päättyy majakalle, mistä voi joko palata takaisin satamaan tai jatkaa kierrosta oppaan vinkkien mukaan saaren länsiosiin.

M/S Kertun päiväristeilyiden ohjelmaan ja hintaan sisältyy aina oma, opastettu kierros. Jos risteilyryhmissä on tilaa, myös veneilijöiden on mahdollista osallistua näille kierroksille (sovittava etukäteen paikan päällä saaressa, kysy lisää satamatoimistosta).

Opastusten ajat ja hinnat

Opastus veneilijöille pyritään pitämään 22.6.–8.8.2020 joka päivä klo 16, mutta kellonaika voi vaihdella päiväkohtaisesti majakan urakan etenemisen mukaan, ja on päiviä kun majakkaan ei pääse ollenkaan. Opastuksen hinta on aikuisilta 10 € / hlö ja 4–12-vuotiailta lapsilta 5 € / hlö. Alle nelivuotiaat maksutta. Liput ostetaan satamatoimistosta (käteinen, kortit).

Alku- ja loppukesästä opastukset ja sisäänpääsy majakkaan saaressa sopien (jos opas paikalla) tai ryhmille etukäteen tilattuna (p. 0401866350 tai p. 0440998299).

M/S Kertun päiväristeilyiden ohjelmaan ja hintaan sisältyy aina oma, opastettu kierros.

Matkailijat majakalla