Ravintola Isossakarissa

 


Isonkarin kasarmiravintola Mainio sijaitsee saaren sisäjärven suunnalla, n. 800 m matkan päässä satamasta. Kulku kasarmille seuraamalla opasteita saaren ainoalta tieltä tai luontopolulta.

Kasarmiravintolassamme laitetaan ruokaa kesähotellissa majoittuville vieraille ja M/S Kertun risteilymatkustajille. Keskikesällä ja joskus muulloinkin olemme avoinna myös omalla veneellä liikkuville.

Aukioloajat

Kasarmiravintola Mainio on avoinna seuraavan kerran toukokuussa 2021. 

  • Sovituin kellonajoin, kun on M/S Kertun risteilypäivä
  • Sovituin kellonajoin, kun kesähotellissa on majoittujia
    • Veneilijöitä palvellaan näiden aukioloaikojen puitteissa, tiedustelut p. 0440998299 ja satamatoimisto
Kasarmiravintola, kuva ylhäältä majakasta, kiitos @tinberrytravels

Isonkarin ravintolapalvelut on saatu järjestymään puolustusvoimien entiseen ruokalaparakkiin, joka sijaitsee saaren sisäjärven suunnalla, kivenheiton päässä majakasta. Satamasta on noin 800 metrin matka ravintolaan, majakalta noin sadan metrin. Ravintola löytyy seuraamalla punaisia opasteita.

Kasarmiravintola Mainio on saanut nimensä valtavien Porin Mainio -keittopatojen mukaan. Mainio-padat sijaitsevat keittiön puolella, missä niitä voi käydä katsomassa. Patoja käytettiin 1940-50-luvuilla, kun rakennus oli puolustusvoimien ruokalaparakki, ks. lisää kirjasta Isonkarin linnake (2019, Johanna Pakola). 

Kasarmiravintolamme ruokafilosofia on erittäin yksinkertainen: Meillä laitetaan maukasta ruokaa, ja sitä saa riittävästi. Valmistamme ruuan paikan päällä keittiössämme niistä raaka-aineista, jotka isoäitikin tunnistaisi, merellisen sijaintimme huomioiden ja sesongin mukaan.

Tervetuloa Kasarmiravintolaamme! Tule M/S Kertulla, kesähotellin vastaanoton tai satamatoimiston kautta, jotta et tule turhaan. Olemme joskus avoinna miten sattuu, mutta toivottavasti sinun tarpeesi mukaan.

Omalla veneellä liikkuvat voivat tiedustella ravintolan aukioloa saaren numerosta p. 0440998299.