Juhlaliputus Kertulla

Risteilyt Isoonkariin kesällä 2018

Keskikesän risteilykausi on päättynyt – kiitos vieraillemme kuumasta kesästä! 13.8.2018 alkaen M/S Kerttu risteilee tilauksesta Isoonkariin, ja 2019 kausi alkaa tuttuun tapaan toukokuussa.

– – – – –

Paras päivä on päivä merellä!

Isoonkariin on helppo ja mukava tulla risteillen. Saareen tehdään päiväristeilyjä kesäkuun alusta koulujen alkuun 1.6.–12.8.2018.

Risteilylle lähdetään Uudenkaupungin vierassatamasta, joka sijaitsee tunnelmallisella kaupunginlahdella kaupungin keskustassa. Lahdella on näyttäviä huvivenesatamia, joiden ohi merimatka hiljalleen alkaa.

Merimatkat taitetaan matkustaja-alus M/S Kertulla. Kertun viihtyisissä ja lämpimissä sisätiloissa on kahvila (täydet anniskeluoikeudet) ja aurinkokannella runsaasti tilaa nauttia kesäpäivästä merellä.

Maisema muuttuu suojaisen sisäsaariston ja karumman rannikkovyöhykkeen kautta lopulta avomereksi, jonka rannattomasta horisontista löytyy ainoastaan Isokari. Matkalla näkyy runsaasti lintuja ja merimerkkejä, ja opastus laivamatkan aikana tutustuttaa saaristoluontoon sekä saariston nähtävyyksiin. Merimatkan kesto on noin 1,5 h.

Perillä Isossakarissa ryhmä lähtee satamasta opastetulle kierrokselle. Kierroksella tutustutaan saaren luontoon, historiaan sekä itse majakkaan. Majakka on edelleen toiminnassa oleva merenkulun turvalaite, ja sisäänpääsy majakkaan tapahtuu ohjatusti. Lounas tarjoillaan puolustusvoimien vanhassa ruokalakasarmissa. Opastus, sisäänpääsy majakkaan ja lounas sisältyvät risteilyn hintaan.

Matkailijat majakalla

Aikaa nauttia olosta saarella on noin 4 tuntia. Saaren kasvistossa, linnustossa, arkkitehtuurissa sekä laivaliikenteessä saaren edustalla on paljon nähtävää ja omatoimista ihmeteltävää kaikenikäisille! Idylliseltä hiekkarannalta pääsee halutessaan uimaan, ja viihtyisällä kesäterassilla ehtii viivähtämään vielä ennen lähtöä paluumatkalle.

Erityisvaatimukset: Saarella liikutaan epätasaisia kallioita ja polkuja pitkin. Pyörätuolilla tai rollaattorilla liikkuminen ei valitettavasti onnistu Isossakarissa. Vauva- ja taaperoikäisiä varten on hyvä ottaa kantoreppu mukaan.

Tervetuloa! 

 

Aikataulu ja hinnat 1.6.–12.8.2018

Risteilypäivät: 

  • 1.6.-20.6.: keskiviikko, perjantai ja lauantai
  • 26.6.-5.8.: tiistai-sunnuntai (ti, ke, to, pe, la, su)
  • 8.-12.8.: keskiviikko-sunnuntai (ke, to, pe, la, su)

Aikataulu: Lähtö Uudestakaupungista klo 10.30, lähtö Isostakarista klo 16.00 (paluu Uuteenkaupunkiin noin klo 17.30). Risteilyn kesto on 7 h, josta Isossakarissa ollaan 4 h.

Hinnat: aikuiset 65 € / lapset 4-12 v. 29 € / lapset 0-3 v. maksutta

Hinta sisältää edestakaiset merimatkat, lounaan (kylmäsavukirjolohikiusaus ja Isokarinlimppu, erikoisruokavaliot huomioidaan), opastetun saarikierroksen Isossakarissa sekä sisäänpääsyn majakkaan.

Lähtölaituri: M/S Kerttu Uudenkaupungin vierassatamassa (Pakkahuoneenkuja 2, 23500 Uusikaupunki). Laiturin vieressä tilava, maksuton pysäköintialue.

 

Lipunmyynti

Kesän 2018 risteilykausi on päättynyt, ja online-varausjärjestelmämme on risteilyjen osalta suljettu. Tervetuloa majakkamatkalle kesällä 2019! Kesän 2019 lipunmyynti alkaa kevättalvella 2019.

– – – – –

Lippuvarauksissa palvelemme tietysti myös puhelimitse, p. 040 1866 350. Jo tehtyjen varausten muutokset puhelimitse p. 040 1866 350.

Lippuja myydään vielä lähtöpäivän aamuna paikan päällä laivassa, jos risteilyllä on vapaita paikkoja. Suosittelemme ja toivomme varausten tekoa etukäteen, jotta te saatte varmasti paikat laivaan, ja jotta me saaressa osaamme varautua lounaan menekkiin.

 

Tilausristeilyt ryhmille

2.5.-21.6. ja taas 13.8. alkaen M/S Kerttu risteilee tilauksesta Isoonkariin. Soita (p. 040 1866 350) tai meilaa (info@isokari.fi) niin suunnitellaan teille sopiva majakkamatka! Voit myös tehdä tarjouspyynnön verkkosivujemme kautta.

 

Päivä tai kaksi majakkasaaressa?

180 hehtaaria suurella Isonkarin saarella on paljon nähtävää, mitä et ehdi kokea päiväristeilyllä. Voisit kuljeskella kallioilla, bongata harvinaisia kasveja ja lintuja, rapsutella lampaita ja tunnelmoida rajattoman horisontin äärellä. Saaren nimikkolintujen riskilöiden aamutoimet ovat vertaansa vailla – ne näkisit yöpymällä Isossakarissa!

Saaren kesähotelli sijaitsee idyllisessä majakkamiljöössä, ja siinä on yhteensä kuusi huoneistoa. Yöpymisen sisältävät majakkamatkapaketit sisältävät aina kuljetukset saareen, täysihoidon ja saunan. Kesähotelli on avoinna 2.5.–30.9.2018.