Risteilyt Isoonkariin kesällä 2020

M/S Kerttu risteilee Isoonkariin lähes päivittäin ajalla 3.6.-23.8.2020. Tervetuloa majakkamatkalle!

Varaa liput risteilylle

Kesän 2020 risteilyt Uudestakaupungista

 • 3.6.-14.6.: keskiviikko-sunnuntai (ke, to, pe, su)
  • lauantait 6.6. ja 13.6. hyljesafari sis. vierailun Isossakarissa
 • 23.6.-8.8.: tiistai-sunnuntai (ti, ke, to, pe, la, su)
 • 12.-23.8.: keskiviikko-sunnuntai (ke, to, pe, la, su)
  • 15.-16.8. kansainvälisen majakkapäivän viikonloppu
 • 29.8. lauantai, Suomen luonnon päivä
 • 26.9. lauantai, majakkakesän päätösristeily
 • muuna aikana ks. tapahtumakalenterimme, ja risteilyjä tehdään myös tilauksesta ryhmille

Aikataulu:

 • Uusikaupunki-Isokari klo 10.30-12
 • Isokari-Uusikaupunki klo 16-17.30

Hinnat:

 • aikuiset 59-69 €
 • lapset 4-12 v. 29-35 €
 • lapset 0-3 v. maksutta

Hinta sisältää edestakaiset merimatkat, opastetun saarikierroksen ja sisäänpääsyn majakkaan (kesto yht. noin 2 h) sekä lounaan, joka nautitaan Isossakarissa.

Huomioitavaa: Isossakarissa liikutaan epätasaisia kallioita ja polkuja pitkin, ja käveltävää satamasta majakalle ja ruokailuun on noin 1 km suuntaansa. Pyörätuolilla tai rollaattorilla liikkuminen ei valitettavasti onnistu saarella. Vauva- ja taaperoikäisiä varten on hyvä ottaa kantoreppu mukaan.

Ajalla 3.-14.6. ja 12.-23.8. on saatavana pelkät merimatkat sisältäviä meno-paluu-matkalippuja Isoonkariin (matkalippu ei sis. opastettua kierrosta, sisäänpääsyä majakkaan eikä ruokailua); hinnat aikuiset 42 €, lapset 4-12 v 15 €, lapset 0-3 v maksutta.

Risteilypäivän kulku

Risteilylle lähdetään klo 10.30 Uudenkaupungin vierassatamasta, joka sijaitsee tunnelmallisella kaupunginlahdella kaupungin keskustassa. Lahdella on näyttäviä huvivenesatamia, joiden ohi merimatka hiljalleen alkaa.

Merimatkat taitetaan matkustaja-alus M/S Kertulla, jonka viihtyisissä ja lämpimissä sisätiloissa on kahvila (täydet anniskeluoikeudet) ja aurinkokannella runsaasti tilaa nauttia päivästä merellä.

Jo matka saareen on elämys: Pääset näkemään sisäsaariston kaunista luontoa sekä rannattomana avautuvan Selkämeren nautiskellessasi matkasta vaikkapa pullakahvien tai huurteisen kera. Matkalla näkyy runsaasti lintuja ja merimerkkejä, ja opastus laivamatkan aikana tutustuttaa saaristoluontoon sekä saariston nähtävyyksiin. Merimatkan kesto on noin 1,5 h.

Perillä Isossakarissa: Satamasta alkavalla opastetulla kierroksella tutustutaan saaren luontoon, historiaan sekä tietysti itse majakkaan. Majakka on edelleen toiminnassa oleva merenkulun turvalaite, ja sisäänpääsy majakkaan tapahtuu ohjatusti. Päästäkseen ylös lyhtyhuoneeseen ihailemaan majakan linssistöä on kiivettävä lähes 180 porrasta, mutta torni on vaikuttava ilmestys kauniilta majakkakedoltakin katsottuna.

Risteilyn hintaan sisältyvä Kertun lounas tarjoillaan Isonkarin Kasarmiravintola Mainiossa. Yhteisen risteilyohjelman (opastettu saarikierros, vierailu majakassa, lounas) lisäksi ehdit rapsuttaa lampaita, pulahtaa uimaan ja nauttia pullakahvit idyllisellä kesäterassilla. Saaren kasvistossa, linnustossa, arkkitehtuurissa, sekä laivaliikenteessä saaren edustalla on paljon nähtävää ja omatoimista ihmeteltävää kaikenikäisille.

Paluumatkalle Isostakarista Uuteenkaupunkiin lähdetään klo 16. Paluumatkalla voit vielä kirjoittaa perinteiset postikortit ja valita kesän parhaat some-kuvat terveisinä ystäville ja sukulaisille. Perillä Uudessakaupungissa ollaan noin klo 17.30.

Risteilyn varaus-, maksu- ja peruutusehdot

Suosittelemme varaamaan paikat risteilylle ennakkoon. Varauksen voi tehdä verkkosivuillamme, puhelimitse, sähköpostitse tai Uudenkaupungin matkailutoimistossa. Risteily maksetaan matkapäivänä laivassa: maksutavat käteinen, yleisimmät maksukortit sekä lahjakortti.

Lähtöpäivän aamuna risteilylippuja saa laivasta, jos tilaa on. Risteilypäivänä laivasta myytävien lippujen hinnat ovat: Aikuiset 69 € / lapset 4-12 v 35 € / lapset 0-3 v maksutta.

Risteilyillä on säävaraus: Kova tuuli estää liikennöinnin Isoonkariin. Risteilyn tuuliraja on noin 15 m/s tuulen suunnasta riippuen. Jos risteily joudutaan perumaan sääolosuhteiden vuoksi, asiasta ilmoitetaan liput varanneille risteilyä edeltävänä päivänä. Ylivoimaisen sään sattuessa risteilyä ei veloiteta eikä sen peruuntumisesta makseta korvauksia.

Varauksen voi siirtää toiselle päivälle ilman palvelumaksua. Siirto tulee tehdä väh. 3 vrk ennen risteilypäivää. Jos siirto tehdään erihintaiseen risteilypäivään, risteilyhintojen välinen erotus hyvitetään / veloitetaan laivassa.

Varauksen voi perua kuluitta 7 vrk ennen matkaa. Jos varaus perutaan, kun risteilyyn on viikko tai vähemmän, tai jos varaus jätetään kokonaan lunastamatta, varatut risteilypaikat laskutetaan täysimääräisenä. Tutustuthan varaus- ja maksuehtoihimme ennen varauksen tekoa.

Varaa paikat risteilylle

Varaa paikkasi risteilylle helposti tästä. Lisätietoa ja varaukset myös puhelimitse (p. 0401866350) ja sähköpostitse (info@isokari.fi).

Tervetuloa! 

Valikossa näytetään ne risteilyt, joilla on vapaita paikkoja.
Risteilyn hintaan sisältyy lounas, joka on kylmäsavukirjolohikiusausta (L, G) etikkapunajuurta, pikkukurkkuja, Isokarinlimppua (VL), luomuruisvarrasleipää (L) ja voita (L), myös kahvi. Ruokajuomina vesi ja mehu. Ilmoita tässä mahdolliset erikoisruokavaliot, jotka toivot huomioitavan. Kerro myös kuinka montaa henkilöä erikoisruokavalio koskee, esim. "Yhdelle aikuiselle kasvisruoka."
Mustalintuja. Kuva: Juhani Salmi.