Juhlaliputus Kertulla

Risteilyt Isoonkariin kesällä 2019

Paras päivä on päivä merellä!

Isoonkariin on helppo ja mukava tulla risteillen. Saareen tehdään vakioaikataulun mukaisia päiväristeilyjä kesäkuun alusta koulujen alkuun 5.6.–9.8.2019. Toukokuussa ja elo-syyskuussakin on risteilyliikennettä, ks. tapahtumakalenterimme.

Risteilylle lähdetään Uudenkaupungin vierassatamasta, joka sijaitsee tunnelmallisella kaupunginlahdella kaupungin keskustassa. Lahdella on näyttäviä huvivenesatamia, joiden ohi merimatka hiljalleen alkaa.

Merimatkat taitetaan matkustaja-alus M/S Kertulla. Kertun viihtyisissä ja lämpimissä sisätiloissa on kahvila (täydet anniskeluoikeudet) ja aurinkokannella runsaasti tilaa nauttia kesäpäivästä merellä.

Maisema muuttuu suojaisen sisäsaariston ja karumman rannikkovyöhykkeen kautta lopulta avomereksi, jonka rannattomasta horisontista löytyy ainoastaan Isokari. Matkalla näkyy runsaasti lintuja ja merimerkkejä, ja opastus laivamatkan aikana tutustuttaa saaristoluontoon sekä saariston nähtävyyksiin. Merimatkan kesto on noin 1,5 h.

Perillä Isossakarissa ryhmä lähtee satamasta opastetulle kierrokselle. Kierroksella tutustutaan saaren luontoon, historiaan sekä itse majakkaan. Majakka on edelleen toiminnassa oleva merenkulun turvalaite, ja sisäänpääsy majakkaan tapahtuu ohjatusti. Lounas tarjoillaan Isonkarin kasarmiravintolassa. Opastus, sisäänpääsy majakkaan ja lounas sisältyvät risteilyn hintaan.

Matkailijat majakalla

Aikaa nauttia olosta saarella on noin 4 tuntia. Yhteisen risteilyohjelman (opastettu saarikierros, vierailu majakassa, lounas) lisäksi ehdit vaikka rapsuttaa lampaita, pulahtaa uimaan ja nauttia pullakahvit idyllisellä kesäterassilla! Terassipuodissa on myynnissä myös matkamuistoja.

Erityisvaatimukset: Saarella liikutaan epätasaisia kallioita ja polkuja pitkin. Pyörätuolilla tai rollaattorilla liikkuminen ei valitettavasti onnistu Isossakarissa. Vauva- ja taaperoikäisiä varten on hyvä ottaa kantoreppu mukaan.

Tervetuloa! 

 

Aikataulu ja hinnat 5.6.–9.8.2019

Risteilypäivät: 

  • 5.6.-14.6.: keskiviikko, torstai ja perjantai
  • 24.6.-9.8.: arkisin eli maanantai-perjantai (ma, ti, ke, to, pe)
  • muuna aikana tilauksesta, ks. myös tapahtumakalenterimme

Aikataulu: Lähtö Uudestakaupungista klo 10.30, lähtö Isostakarista klo 16.00 (paluu Uuteenkaupunkiin noin klo 17.30). Risteilyn kesto on 7 h, josta Isossakarissa ollaan 4 h.

Hinnat: aikuiset 65 € / lapset 4-12 v. 29 € / lapset 0-3 v. maksutta

Hinta sisältää edestakaiset merimatkat, opastetun saarikierroksen sekä sisäänpääsyn majakkaan sekä lounaan Isossakarissa.

Lähtölaituri: M/S Kerttu Uudenkaupungin vierassatamassa (Pakkahuoneenkuja 2, 23500 Uusikaupunki). Laiturin vieressä tilava, maksuton pysäköintialue.

 

Risteilyn maksu- ja peruutusehdot

Risteily maksetaan matkapäivänä M/S Kertulla: maksutavat käteinen, yleisimmät maksukortit sekä lahjakortti.

Varauksen voi perua kuluitta 7 vrk ennen matkaa. Jos varaus perutaan, kun risteilyyn on viikko tai vähemmän, tai jos varaus jätetään kokonaan lunastamatta, varatut risteilypaikat laskutetaan täysimääräisenä.

Risteilyillä on säävaraus: tuuliraja on noin 12-15 m/s tuulen suunnasta riippuen. Täysin ylivoimaisella säällä risteily peruuntuu, jolloin sitä ei veloiteta eikä sen peruuntumisesta makseta korvauksia. Peruutuksesta ollaan yhteydessä risteilyliput varanneisiin matkustajiin risteilyä edeltävänä päivänä.

 

Lippuvaraukset

Varaa paikat Isonkarin risteilylle helposti tästä:

Nimi (pakollinen)

Sähköpostiosoite (pakollinen)

Puhelinnumero (pakollinen)

Valitse risteilypäivä (pakollinen). Valikossa näytetään ne risteilypäivät, joilla on vapaita paikkoja. Saman päivän paikkatiedustelut puhelimitse.

Aikuisten lippuja (65,-/hlö), valitse lukumäärä (pakollinen). Hinta sisältää merimatkat, lounaan, opastetun kierroksen saarella sekä sisäänpääsyn majakkaan.

4-12 v lasten lippuja (29,-/hlö), valitse lukumäärä. Hinta sisältää merimatkat, lounaan, opastetun kierroksen saarella sekä sisäänpääsyn majakkaan.

Paikkavaraus sylilapselle alle 4 v (maksuton), valitse lukumäärä

Risteilyn hintaan sisältyy lounas, joka on kylmäsavukirjolohikiusausta (L, G) ja Isokarinlimppua (L), lisäksi tarjolla on lohkopunajuuria ja pikkukurkkuja, kuivattua luomuruisvarrasleipää (L), ja ruokajuomina vesi ja mehu, myös kahvi/tee.
Ilmoita tässä mahdolliset erikoisruokavaliot, jotka toivot huomioitavan. Kerro myös kuinka montaa henkilöä erikoisruokavalio koskee.

Olen tutustunut risteilyn maksu- ja peruutusehtoihin ja hyväksyn ne: (pakollinen)
Hyväksyn ehdotEn hyväksy ehtoja

Jäljennä merkkijono ja varmista, että et ole roskapostirobotti (pakollinen)
captcha

Palvelemme ryhmien lippuvarauksissa puhelimitse sekä sähköpostitse: info@isokari.fi, puh. 040 1866 350

Lippuja myydään vielä lähtöpäivän aamuna paikan päällä laivassa, jos risteilyllä on vapaita paikkoja. Suosittelemme ennakkovarauksen tekoa, jotta varmistatte omat paikkanne laivaan!

 

Tilausristeilyt ryhmille

Vapusta juhannukseen ja taas 12.8. alkaen M/S Kerttu risteilee tilauksesta Isoonkariin. Soita (p. 040 1866 350) tai meilaa (info@isokari.fi) niin suunnitellaan teille sopiva majakkamatka! Voit myös tehdä tarjouspyynnön verkkosivujemme kautta.

 

Päivä tai kaksi majakkasaaressa?

180 hehtaaria suurella Isonkarin saarella on paljon nähtävää, mitä et ehdi kokea päiväristeilyllä. Voisit kuljeskella kallioilla, bongata harvinaisia kasveja ja lintuja, rapsutella lampaita ja tunnelmoida rannattoman horisontin äärellä. Saaren nimikkolintujen riskilöiden aamutoimet ovat vertaansa vailla – nekin näkisit yöpymällä Isossakarissa!

Saaren kesähotelli sijaitsee idyllisessä majakkamiljöössä, ja siinä on yhteensä kuusi huoneistoa. Kesähotelli on avoinna kesä-elokuussa, ryhmille myös touko ja syys-lokakuussa.