Risteilyt Isoonkariin kesällä 2019

Risteilyt Isoonkariin kesällä 2019

Kesän viimeinen yleisöristeily tehtiin sunnuntaina 25.8., ja yleisöristeilykausi 2019 on nyt päättynyt. Isoonkariin pääsee tänä syksynä vielä yhdessä ryhmän kanssa tai osallistumalla lintuviikonloppuun tai luontoretriittiin, ks. tapahtumakalenterimme. Majoitusta on tarjolla myös vanhalla luotsituvalla.

Kesän 2020 risteilykausi alkaa toukokuussa. Tulevan kesän tapahtumakalenteri valmistuu marras-joulukuussa 2019.

– – – – –

Paras päivä on päivä merellä! 

Lämpimästi tervetuloa päiväristeilylle Isonkarin majakkasaarelle! Isoonkariin tehdään vakioaikataulun mukaisia risteilyjä kesäkuun alusta elokuun loppuun 5.6.–25.8.2019. Risteilyille lähdetään Uudestakaupungista.

Kesäristeilyn kulku

5.6.–25.8.2019

Risteilylle lähdetään klo 10.30 Uudenkaupungin vierassatamasta, joka sijaitsee tunnelmallisella kaupunginlahdella kaupungin keskustassa. Lahdella on näyttäviä huvivenesatamia, joiden ohi merimatka hiljalleen alkaa.

Merimatkat taitetaan matkustaja-alus M/S Kertulla, jonka viihtyisissä ja lämpimissä sisätiloissa on kahvila (täydet anniskeluoikeudet) ja aurinkokannella runsaasti tilaa nauttia päivästä merellä. Kuuma kahvi, Kertun korvapuusti tai vaikkapa Isonkarin oma olut maustavat hyvin alkanutta meripäivää.

Maisema muuttuu suojaisen sisäsaariston ja karumman rannikkovyöhykkeen kautta lopulta avomereksi, jonka rannattomasta horisontista löytyy ainoastaan Isokari. Matkalla näkyy runsaasti lintuja ja merimerkkejä, ja opastus laivamatkan aikana tutustuttaa saaristoluontoon sekä saariston nähtävyyksiin. Merimatkan kesto on noin 1,5 h.

Isonkarin majakka

Perillä Isossakarissa: Satamasta alkavalla opastetulla kierroksella tutustutaan saaren luontoon, historiaan sekä tietysti itse majakkaan. Majakka on edelleen toiminnassa oleva merenkulun turvalaite, ja sisäänpääsy majakkaan tapahtuu ohjatusti. Päästäkseen ylös lyhtyhuoneeseen ihailemaan majakan linssistöä on kiivettävä lähes 180 porrasta, mutta torni on vaikuttava ilmestys kauniilta majakkakedoltakin katsottuna.

Risteilyn hintaan sisältyvä lounas – kylmäsavukirjolohikiusaus lisukkeineen – tarjoillaan Isonkarin kasarmiravintolassa. Etukäteen ilmoitetut erikoisruokavaliot (esim. kalaton, gluteeniton) huomioidaan vaivatta.

Yhteisen risteilyohjelman (opastettu saarikierros, vierailu majakassa, lounas) lisäksi ehtii rapsuttaa lampaita, pulahtaa uimaan ja nauttia pullakahvit idyllisellä kesäterassilla. Saaren kasvistossa, linnustossa, arkkitehtuurissa, sekä laivaliikenteessä saaren edustalla on paljon nähtävää ja omatoimista ihmeteltävää kaikenikäisille!

Paluumatkalle Isostakarista Uuteenkaupunkiin lähdetään klo 16. Paluumatkan aikana voi vielä kirjoittaa postikortteja, jotka leimataan Isonkarin omalla leimalla (ei virall. postileima) ja nauttia meritunnelmasta virvokkeiden kera. Perillä Uudessakaupungissa ollaan noin klo 17.30.

Isonkarin kesäterassi on kahvilan lisäksi satamatoimisto sekä matkamuistomyymälä, tervetuloa!

Kesän 2019 risteilyt Uudestakaupungista

 • 5.6.-15.6.: arkisin keskiviikko-perjantai (ke, to, pe) sekä lauantaina 15.6.
 • 24.6.-9.8.: arkisin maanantai-perjantai (ma, ti, ke, to, pe)
  • myös lauantaina 27.7. ja sunnuntaina 28.7.
 • Kansainvälisen majakkapäivän viikonloppu la 17.8. ja su 18.8.
 • Kauden päätösristeily sunnuntaina 25.8.
 • muuna aikana tilauksesta, ks. myös tapahtumakalenterimme

Aikataulu:

 • Uusikaupunki-Isokari klo 10.30-12
 • Isokari-Uusikaupunki klo 16-17.30

Hinnat:

 • aikuiset 65 €
 • lapset 4-12 v. 29 €
 • lapset 0-3 v. maksutta

Hinta sisältää edestakaiset merimatkat, opastetun saarikierroksen, sisäänpääsyn majakkaan sekä lounaan Isossakarissa.

Tervetuloa mukaan – majakkamatkapäivä voi olla koko kesän paras päivä! 

Tervetuloa Isoonkariin!

Risteilyn varaus-, maksu- ja peruutusehdot

Risteilyn voi varata tämän verkkosivun kautta, puhelimitse (p. 040 1866 350), sähköpostitse (info@isokari.fi) tai Uudenkaupungin matkailutoimiston kautta. Risteily maksetaan matkapäivänä laivassa: maksutavat käteinen, yleisimmät maksukortit sekä lahjakortti.

Kova tuuli estää liikennöinnin Isoonkariin. Risteilyn tuuliraja on noin 15 m/s tuulen suunnasta riippuen. Jos risteily joudutaan perumaan sääolosuhteiden vuoksi, asiasta ilmoitetaan liput varanneille risteilyä edeltävänä päivänä. Ylivoimaisen sään sattuessa risteilyä ei veloiteta eikä sen peruuntumisesta makseta korvauksia.

Varauksen voi perua kuluitta 7 vrk ennen matkaa. Jos varaus perutaan, kun risteilyyn on viikko tai vähemmän, tai jos varaus jätetään kokonaan lunastamatta, varatut risteilypaikat laskutetaan täysimääräisenä.

Varauksen voi siirtää toiselle päivälle maksutta. Siirto tulee tehdä väh. 2 vrk ennen risteilypäivää. Mahdollinen alennuskoodi on voimassa ainoastaan ensiksi tehtyyn varaukseen liittyen, eikä alennusta voi siirtää toiselle risteilypäivälle.

 

Varaa paikat risteilylle

Kesän 2019 risteilykausi on päättynyt. Tulevan kesän 2020 risteilyvarauksia aletaan ottaa vastaan tammikuussa 2020.

Lisätietoa puhelimitse (p. 040 1866 350) ja sähköpostitse (info@isokari.fi).