Juhlaliputus Kertulla

Risteilyt Isoonkariin kesällä 2019

Paras päivä on päivä merellä!

Isoonkariin on helppo ja mukava tulla risteillen. Saareen tehdään vakioaikataulun mukaisia päiväristeilyjä kesäkuun alusta koulujen alkuun 5.6.–9.8.2019. Toukokuussa ja elo-syyskuussakin on risteilyliikennettä, ks. tapahtumakalenterimme.

Risteilylle lähdetään Uudenkaupungin vierassatamasta, joka sijaitsee tunnelmallisella kaupunginlahdella kaupungin keskustassa. Lahdella on näyttäviä huvivenesatamia, joiden ohi merimatka hiljalleen alkaa.

Merimatkat taitetaan matkustaja-alus M/S Kertulla. Kertun viihtyisissä ja lämpimissä sisätiloissa on kahvila (täydet anniskeluoikeudet) ja aurinkokannella runsaasti tilaa nauttia kesäpäivästä merellä.

Maisema muuttuu suojaisen sisäsaariston ja karumman rannikkovyöhykkeen kautta lopulta avomereksi, jonka rannattomasta horisontista löytyy ainoastaan Isokari. Matkalla näkyy runsaasti lintuja ja merimerkkejä, ja opastus laivamatkan aikana tutustuttaa saaristoluontoon sekä saariston nähtävyyksiin. Merimatkan kesto on noin 1,5 h.

Perillä Isossakarissa ryhmä lähtee satamasta opastetulle kierrokselle. Kierroksella tutustutaan saaren luontoon, historiaan sekä itse majakkaan. Majakka on edelleen toiminnassa oleva merenkulun turvalaite, ja sisäänpääsy majakkaan tapahtuu ohjatusti. Lounas tarjoillaan Isonkarin kasarmiravintolassa. Opastus, sisäänpääsy majakkaan ja lounas sisältyvät risteilyn hintaan.

Matkailijat majakalla

Aikaa nauttia olosta saarella on noin 4 tuntia. Yhteisen risteilyohjelman (opastettu saarikierros, vierailu majakassa, lounas) lisäksi ehdit vaikka rapsuttaa lampaita, pulahtaa uimaan ja nauttia pullakahvit idyllisellä kesäterassilla! Terassipuodissa on myynnissä myös matkamuistoja.

Erityisvaatimukset: Saarella liikutaan epätasaisia kallioita ja polkuja pitkin. Pyörätuolilla tai rollaattorilla liikkuminen ei valitettavasti onnistu Isossakarissa. Vauva- ja taaperoikäisiä varten on hyvä ottaa kantoreppu mukaan.

Tervetuloa! 

 

Aikataulu ja hinnat 5.6.–9.8.2019

Risteilypäivät: 

  • 5.6.-14.6.: keskiviikko, torstai ja perjantai
  • 24.6.-9.8.: arkisin eli maanantai-perjantai (ma, ti, ke, to, pe)
  • muuna aikana tilauksesta, ks. myös tapahtumakalenterimme

Aikataulu: Lähtö Uudestakaupungista klo 10.30, lähtö Isostakarista klo 16.00 (paluu Uuteenkaupunkiin noin klo 17.30). Risteilyn kesto on 7 h, josta Isossakarissa ollaan 4 h.

Hinnat: aikuiset 65 € / lapset 4-12 v. 29 € / lapset 0-3 v. maksutta

Hinta sisältää edestakaiset merimatkat, opastetun saarikierroksen sekä sisäänpääsyn majakkaan sekä lounaan Isossakarissa.

Lähtölaituri: M/S Kerttu Uudenkaupungin vierassatamassa (Pakkahuoneenkuja 2, 23500 Uusikaupunki). Laiturin vieressä tilava, maksuton pysäköintialue.

 

Lipunmyynti

Palvelemme ryhmien lippuvarauksissa puhelimitse sekä sähköpostitse. Online-lippuvarausjärjestelmämme avataan tammikuussa 2019.

info@isokari.fi, puh. 040 1866 350

Lippuja myydään vielä lähtöpäivän aamuna paikan päällä laivassa, jos risteilyllä on vapaita paikkoja. Suosittelemme ennakkovarauksen tekoa, jotta varmistatte omat paikkanne laivaan.

 

Tilausristeilyt ryhmille

Vapusta juhannukseen ja taas 12.8. alkaen M/S Kerttu risteilee tilauksesta Isoonkariin. Soita (p. 040 1866 350) tai meilaa (info@isokari.fi) niin suunnitellaan teille sopiva majakkamatka! Voit myös tehdä tarjouspyynnön verkkosivujemme kautta.

 

Päivä tai kaksi majakkasaaressa?

180 hehtaaria suurella Isonkarin saarella on paljon nähtävää, mitä et ehdi kokea päiväristeilyllä. Voisit kuljeskella kallioilla, bongata harvinaisia kasveja ja lintuja, rapsutella lampaita ja tunnelmoida rannattoman horisontin äärellä. Saaren nimikkolintujen riskilöiden aamutoimet ovat vertaansa vailla – nekin näkisit yöpymällä Isossakarissa!

Saaren kesähotelli sijaitsee idyllisessä majakkamiljöössä, ja siinä on yhteensä kuusi huoneistoa. Kesähotelli on avoinna kesä-elokuussa, ryhmille myös touko ja syys-lokakuussa.