Sandbäckin majakka

Sandbäckin majakka

Sandbäckin majakka sijaitsee eteläisellä Selkämerellä, Isostakarista länteen / länsi-luoteeseen. Majakka on rakennettu teräsbetonista, ja se valmistui alun perin kaasukäyttöiseksi loistoksi vuonna 1963.

Loisto peruskorjattiin 1980-luvun alussa. Siihen lisättiin tutkaheijastimet ja tutkamajakka (racon), ja sen yläosaan rakennettiin helikopteritasanne. Valolaite vaihdettiin aurinkokäyttöiseksi, ja muutostöiden jälkeen 12,8 metriä korkean loiston status turvalaiterekisterissä vaihdettiin loistosta merimajakaksi.

Sandbäckin majakka on ns. pohjamajakka. Se on rakennettu vedenalaiselle kallioriutalle, eikä sen luona ole pientäkään luotoa tai saarta. Majakalle olisi hyvin vaikea päästä veneellä: Sään täytyisi olla käytännössä täysin tuuleton ja mainingin olematonta, jotta kiinnittyminen majakkatorniin onnistuisi. Majakka sijaitsee kuitenkin Södra Sandbäckin – Sandbäckin hylkeidensuojelualueella, jolla on ympärivuotinen veneilykielto.

Sektoriloisto oy:lla on Metsähallituksen myöntämä erikoislupa veneilyyn Sandbäckin hylkeidensuojelualueella. Sandbäckin majakan pääsee näkemään hyljesafarin yhteydessä, ja majakalle tehdään vuosittain muutamia tilausmatkoja. Tervetuloa!

Lisätietoa ja tiedustelut: sähköpostitse info@isokari.fi, p. 040 1866 350. Voit myös lähettää tarjouspyynnön verkkosivujemme kautta.