Isonkarin satama

Isonkarin vierassatama (1040)

Lämpimästi tervetuloa luonnonkauniille Isonkarin majakkasaarelle! Satamamme palvelee omalla veneellä liikkuvia toukokuun alusta syyskuun loppuun.

 • Terassikahvila-satamatoimisto satamassa
 • Ruokaravintola saaren keskiosissa armeijan entisellä kasarmilla (avoinna 9.8. asti)
 • Tilaussauna majakalla (30 € / h maks. viidelle)
 • Ohjattua, maksullista tekemistä: opastettuja kierroksia saarella, vierailu majakassa
 • Omatoimista, maksutonta tekemistä: 180 hehtaaria tilaa retkeillä ja nauttia kesästä, luontopolku, lasten seikkailupolku, lasten leikkipaikka, uimaranta, lintutorni, geokätköjä, lampaita rapsuteltavaksi

Satamamaksut 2019: 10 € (käyntimaksu) tai 15 € (yöpyminen)

Isonkarin satama sijaitsee saaren itärannalla ja sitä suojaa kookas aallonmurtaja. Laituripaikkoja on satama-altaan kahdessa laiturissa yhteensä noin 12, kaikki kylkikiinnityksellä. Satama on maksullinen. Laituripaikkoja ei voi varata etukäteen.

Sataman säännöt ja satamamaksut 2019

Kiinnittymällä Isonkarin satamaan hyväksyt sataman säännöt:

Satama-altaassa on kaksi laituria: iso betonilaituri (pohjoisen puoleinen, iso laituri) ja pienempi, kelluva ponttoonilaituri (etelän puoleinen, pikkulaituri). Molemmat laiturit on varattu vierasveneitä varten – noudatathan silti kiinnittymiskieltomerkintöjä:

 • Ison laiturin ulkosyrjä (pohjoispuoli) on varattu M/S Kertulle. Laituriin voi kiinnittyä sopimalla asiasta paikan päällä tai jo etukäteen puhelimitse (p. 0440 998 299).
 • Ison laiturin tyvi (tankkausalue satama-altaan sisä- eli eteläpuolella) on varattu saaren henkilökunnan veneitä varten

Laitureihin kiinnitytään kylkikiinnityksellä. Ison laiturin ympärillä syväys on joka kohdassa väh. 3,5 m, pikkulaiturin tyvessä syväys on satama-altaan pienin, matalan veden aikaan noin 1,5 m.

Isonkarin satama on maksullinen. Isonkarin satamamaksu kesällä 2019 on 10 euroa (käyntimaksu) tai 15 euroa (yöpyminen). Hyviin tapoihin kuuluu käydä maksamassa satamamaksu omatoimisesti satamatoimistonakin toimivaan kesäkahvilaan. Satamamaksuun sisältyy

 • turvallinen laituripaikka aallonmurtajan suojassa
 • vessojen käyttö
 • grillauspaikan käyttö (puut valmiina)
 • mahdollisuus retkeillä ja tutustua saaren omatoimisiin, maksuttomiin ohjelmapalveluihin: mm. luontopolku, lasten seikkailupolku, lasten leikkipaikka, lintutorni, geokätköt, lammaslaidun

Satamamaksu ei sisällä sähköä, vettä eikä jätehuoltoa. Laitureilla ei ole sähköä eikä vettä, eikä niitä ole sinne saatavissa edes lisämaksusta, koska laitureilla ei kerta kaikkiaan ole sähköä eikä vettä.

Maksu maksetaan satamatoimistonakin toimivaan kahvilaan joko käteisellä, kortilla tai lahjakortilla. Kahvilasta annetaan ”ranneke”, joka tulee kiinnittää näkyvälle paikalle veneen kaiteeseen maksetun satamamaksun merkiksi. Kahvila/satamatoimistolta saat herkkujen ja huurteisen lisäksi parhaat vinkit saaressa retkeilyyn, sekä tärpit liittyen saaren flooraan ja faunaan, myös liput opastetulle saarikierrokselle. Kahvila on avoinna keskikesällä päivittäin noin klo 9-19.

Huomioitavaa

 • Satama-altaassa, lähellä aallonmurtajan kaarretta on kivi. Kiven paikkaa merkitsevä, merikorteissa näkyvä viitta ei valitettavasti ole aina paikallaan.
 • Luotsiaseman laituriin (erillinen satama-allas luotsiaseman edessä) kiinnittyminen on kiellettyä.
 • Aallonmurtajassa on yksi Suomen suurimmista riskiläkolonioista. Kulku aallonmurtajalle on kielletty.
 • Selkämeren kansallispuistossa ja täten Isossakarissakin noudatetaan roskattoman retkeilyn käytäntöjä. Tämä koskee myös satamaa. Saarella ei ole lainkaan matkailijoiden käyttöön tarkoitettuja roskasäiliöitä. Viethän siis itse roskasi pois! Lähimmät jätepisteet ovat Uudessakaupungissa: Pakkahuoneella ja Lepäisillä.

Emme valitettavasti pysty aina vastaamaan puhelintiedusteluihin satamapaikkojen riittävyydestä. Vaikka juuri puhelinsoiton aikaan satamassa olisi tilaa, vähän matkan päässä voi olla kokonainen eskaaderi veneitä matkalla Isoonkariin. Laituripaikkaa puhelimitse tiedusteleville vastataan aina, että jos suoraan laituriin ei pääse kiinnittymään, jonkun toisen veneen kylkeen on sallittua kiinnittyä. Keskeltä avomerta ei kenenkään tarvitse lähteä pois, vaikka ei pääsisikään kiinnittymään suoraan laituriin!

Isonkarin tapoihin kuuluu

 • kiinnittää veneet laituriin niin, että veneiden väliin jää mahdollisimman vähän tyhjää tilaa, ja
 • laittaa lepuuttajat merenkin puolelle.

 

Yhteystiedot

Puhelinnumero saareen: 0440 998 299

Isonkarin matkailupalvelut, M/S Kertun risteilyaikataulu yms.: p. 040 1866 350, info@isokari.fi

 

Ps.

Katso miltä Isonkarin satama näyttää www.selkameri.fi-palvelun panoraamassa. Linkki avautuu uuteen ikkunaan/välilehteen.