Majakkamestarin pihasauna

Isonkarin Majakkamestarin talon pihasauna on alun perin vuodelta 1849. Toisaalta on oikein sanoa saunan olevan vuodelta 2015, koska se rakennettiin silloin käytännössä täydellisesti uusiksi. Tule ja kokeile itse! Massiivinen Iki-kiuas antaa muhevat löylyt, ja sadesuihkusta tulee kaivovettä.

Sauna sijaitsee Majakkamestarin talon pihassa lähes majakan alla. Sauna sijaitsee siis keskellä saarta, joten uimaan saunasta ei valitettavasti pääse. (Joku kysyy että no onko saunalla sitten kylpytynnyriä. Ei ole – kaivovesi riittää nippa nappa muutenkin, ja merivesi pitäisi vetää saunalle parin sadan metrin päästä.)

Saunan miljöö on kuitenkin vertaansa vailla: Majakan valo pyyhkii pihaa, ja vilvoittelijat saattavat saada seuraa Isonkarin kesälampaista.

Isonkarin kesähotellin sekä vanhan luotsituvan asukkaat pääsevät saunaan miesten ja naisten vuoroilla, ja saunavuoroja varataan myös veneilijöille (30 € / h maks. viidelle). Veneilijöiden vuorot varataan satamatoimistosta (auki kesäkaudella päivittäin) tai puhelimitse numerosta 0440 998 299.

Majakkamestarin pihasaunan pukuhuone