Uudenkaupungin vierassatama

Risteilyjen ja Isonkarin tilauskuljetusten lähtöpaikka on Uudenkaupungin vierassatama, joka sijaitsee kaupungin keskustassa, tunnelmallisella kaupunginlahdella ”Pakkahuoneen takana”.

Kävellen: Kävelymatka Uudenkaupungin torilta / linja-autoasemalta on noin 600 metriä.

Polkupyörällä: Erillistä polkupyöräparkkia vierassatamassa ei ole, mutta suosittelemme jättämään polkupyörät siistiin riviin MS Kertun ja Pakkahuoneen väliselle rantakivetykselle.

Autolla: Navigaattoriin/karttaohjelmistoon voi laittaa osoitteeksi Pakkahuoneenkuja 2, 23500 Uusikaupunki, vaikka laiturilla ei olekaan katuosoitetta. Laiturialue on kuitenkin niin pieni, että tällä suunnilleen-osoitteella löytää varmasti perille. Laiturialueella on tilava, maksuton pysäköintialue henkilöautoille, myös yksi paikka linja-autolle.

Lyhyt ajo-ohje:

  • Seuraa Uuteenkaupunkiin tullessasi opasteita ”Keskusta”, niin päädyt Rantakadulle. Aja Rantakatua länteen (jolloin kaupunginlahti on vasemmalla puolellasi)
    • jatka suoraan läpi keskustan liikennevalojen (valoristeyksen kohdalla mm. OP ja silta vasemmalle yli kaupunginlahden),
    • jatka suoraan ohi vanhan kirkon (oikealla),
    • jatka suoraan ohi VaSon korkean myllyrakennuksen (vasemmalla),
  • keskustan, vanhan kirkon ja VaSon jälkeen käänny vasemmalle junaradan yli, niin olet perillä. Laiturialueen pysäköintipaikat ovat maksuttomia. 

Veneellä: Uudenkaupungin vierassatama, sataman nro 1072. Koordinaatit: 60°47,9′, 21°24,3′; merikarttasarja D, merikartta 735.